Hava Durumu

Ecemiş Suyu Aksaray ve Konya'ya mı gidiyor ?

Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından Çamardı-Ecemiş suyunun Konya ve Aksaray'a da götürülmesi tepki çekti. 

Haber Giriş Tarihi: 05.04.2023 14:30
Haber Güncellenme Tarihi: 05.04.2023 14:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.medyahabersitesi.com
Ecemiş Suyu Aksaray ve Konya'ya mı gidiyor ?

Niğde'nin 40 yıllık temiz su ihtiyacını karşılayabilecek Çamardı-Ecemiş suyu yıllardır boşa akıyordu. Niğde valilerinden, siyasetçilerine, bürokratlarına, STK'larına kadar 25 yıl boyunca çözüm bulamamıştı. 

2017 yılında proje başladı 

DSİ tarafından 2017 yılında başlatılan çalışma "Ecemiş Kaynaklarından Niğde ve Aksaray İlleri İçin İçmesuyu Temini Planlama ve Proje Yapımı" ismiyle yürütülüyor. Projede 36 tünel, arıtma tesisi, Sarıtaş Barajı, 384 km boru hattı bulunuyor. 

Aksaray ve Konya da dahil edildi 

Proje kapsamında Niğde merkez ile Bor ve Altunhisar İlçeleri ile Kemerhisar Beldesi 29 milyon metreküp içme suyuna kavuşacak. Proje ile birlikte Ecemiş suyunun Niğde ve İlçelerinde değerlendirilmesi beklenirken, Aksaray ve Konya'nın ilimize sınır bölgelerine de Ecemiş suyu götürüleceği öğrenildi. Projeyle birlikte Ecemiş suyunun Aksaray ve Konya'ya da verilmesi ise tepki çekti. 

Projede fiziki gerçekleşme oranı yüzde 20 civarında 

2017 yılında başlayan projenin 2022 yılında bitmesi bekleniyordu ancak tamamlanamadı. 384 km boru hattı, 36 tünel, Sarıtaş Barajı ve arıtma tesisinin bulunduğu ve henüz yüzde 20 gerçekleşme oranına sahip projenin önümüzdeki yıllarda bitirilmesi bekleniyor.

Haber Murat Karakaya 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.