Hava Durumu

Down Sendromu Farkındalık Günü etkinliği gönülleri fethetti

Niğde Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü ortaklığında 21 Mart Down Sendromlular Farkındalık günü etkinliği düzenlendi.

Haber Giriş Tarihi: 21.03.2022 17:10
Haber Güncellenme Tarihi: 21.03.2022 17:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.medyahabersitesi.com
Down Sendromu Farkındalık Günü etkinliği gönülleri fethetti

Merkez Spor Salonunda düzenlenen etkinlikte Down Sendromlu 22 çocuğun mutlulukları ve etkinlikteki eğlenceli kareler dikkat çekti.

Sportif faaliyetler, palyaço ve pasta kesimi ile etkinlik dolu dolu geçti. Saygı duruşu ve istiklal marşı ile başlayan etkinlik günün anlam ve önemine binaen Spor Şube Müdürü Mahmut Karataş ve öğrenci velisi Serap Tasalının konuşmasıyla devam etti.

Öğrencilere ödül töreni, müzik eğlencesi ve balon uçurma etkinliği yapılan programda Gençlik ve Spor İl Müdürü İlker ÖTGÜNLÜ “ Bugün en anlamlı etkinliklerimizden birini ve en eğlenceli programlarımızdan birini gerçekleştiriyoruz. Down sendromu bir hastalık değildir. Genetik bir farklılıktır. Bizler Gençlik ve Spor ailesi olarak Milli Eğitim İl Müdürlüğümüzle işbirliğiyle başta “Mutlu Çarşamba” etkinliklerimiz olmak üzere Down Sendromlu yavrularımızı sporla buluşturuyor, onları sosyal projelerle buluşturuyoruz. Unutmayın ki down sendromlu çocuklarımız sevgi dolu, neşe dolu çocuklarımızdır. Tüm çocuklarımız gibi sevgiye şefkate, oyuna, ilgiye ve arkadaşlara ihtiyacı vardır. Çocuklarımızın insani değerleri yüksektir, yalan nedir bilmezler, yürekleri sevgi doludur ve sevgileri karşılıksızdır. Ve şunu unutmayalım ki Büyük sevgilerin olduğu yerlerde daima mucizeler vardır. Bu duygu ve düşüncelerle daha nice etkinliklerde sizlerle bir arada olmayı temenni ediyorum. Artı bir gün değil her gün sevdiğimiz, önemsediğimiz siz değerli yavrularımızı en kalbi duygularımla selamlıyorum.” İfadelerini kullandı..

Palyoça gösterileri, sportif etkinlikler ve çeşitli hediyelerle eğlenceli anlar yaşayan down sendromlu bireyler düzenlenen etkinlikten dolayı mutlu olduklarını söylediler. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.