Hava Durumu

Depremzede çocuklara yüzme eğitimi 

Niğde Belediyesi, depremzede ailelerin çocukları için “Yüzme Bilmeyen Kalmasın” Projesi kapsamında yüzme kursu başlattı.

Haber Giriş Tarihi: 11.04.2023 15:01
Haber Güncellenme Tarihi: 11.04.2023 15:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.medyahabersitesi.com
Depremzede çocuklara yüzme eğitimi 

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzunda startı verilen kurslarda, yüzme eğitimi alacak çocukların aynı zamanda depremde yaşadıkları travmadan uzaklaştırılması da hedefleniyor. 

YÜZME BİLMEYEN KALMASIN
Niğde Belediyesi, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile birlikte “Yüzme Bilmeyen Kalmasın” Projesiyle, Niğde’de misafir edilen depremzede ailelerin çocukları için yüzme kursu düzenledi. 
Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzunda startı verilen yüzme kursunun açılışı için düzenlenen programı Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, Rektör Prof. Dr. Hasan Uslu, Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar, Gençlik ve Spor İl Müdürü İlker Ötgünlü, depremzede ailelerin çocukları ile projede görev alan antrenörler ve diğer ilgililer katıldı. 
Programda, kursa katılan depremzede öğrencilere yüzme ekipmanları da dağıtıldı.
Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir yaptığı açıklamada, asrın felaketi olarak nitelendirilen 6 Şubat depremlerinin yaralarını sarmak, depremlerden en çok etkilenen çocukların yaşadığı travmayı en aza indirmek amacıyla yüzme kursu düzenlediklerini belirtti. 
YÜZME KURSLARI 2 AYRI HAVUZDA VERİLECEK 
Belediye Başkanı Emrah Özdemir, Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurtlarında kalan depremzede ailelerin, ilkokul 3. ve 4. sınıfa giden çocuklarına yönelik düzenlenen kursların, Niğde Ömer Halisdemir Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu ve Bor Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü Olimpik Kapalı Yüzme Havuzunda gerçekleştirileceğini ifade etti. 
AYDINLIK YARINLAR MUTLU ÇOCUKLAR…
Kurslarda uzman antrenörlerin depremzede ailelerin çocuklarına yüzme öğreteceğini vurgulayan Başkan Özdemir, “Niğde Belediyesi olarak afet bölgesindeki depremzedelere ve ilimizde misafir ettiğimiz ailelere bu zorlu süreçte her türlü desteği sağlamanın gayreti içindeyiz. Depremlerden en çok etkilenen çocuklarımızı da ihmal etmiyoruz. Bu kapsamda ‘Yüzme Bilmeyen Kalmasın’ projesi ve ‘Aydınlık Yarınlar, Mutlu Çocuklar’ sloganıyla başlattığımız yüzme kursunda, uzman ekiplerimiz, çocuklarımıza yüzme öğretecek ve onların aynı zamanda ruhen ve fikizen sağlıklı bireyler olarak gelecek günlere umutla bakabilmelerine olanak sağlanacak” şeklinde konuştu. 
 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.