Hava Durumu

"Deprem mağduruyuz, tehdit ediliyoruz"

Kahramanmaraş merkezli depremlerde çok sayıdaki iş yeri ve konutlardan tahliye edilen vatandaşlar, geçtiğimiz haftalarda yıkımı gerçekleştirilen Harun Apartmanı önünde açıklama yaptılar. 

Haber Giriş Tarihi: 24.03.2023 14:27
Haber Güncellenme Tarihi: 24.03.2023 14:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.medyahabersitesi.com
"Deprem mağduruyuz, tehdit ediliyoruz"

"Niğde afet bölgesi kapsamına alınsın" 

Deprem mağdurları adına açıklamalarda bulunan Ali Şafak, Niğde'nin afet bölgesi kapsamına alınması gerektiğini söyleyerek şunlara değindi; 

"Niğde'de Şahinali ve Çayır mahallelerinde 80'e yakın işyeri 300'e yakın konut ağır hasarlı olarak tahliye edilmiştir. Bu yerlerdeki vatandaşlar mağdur olmuştur. Mağdur olan vatandaşlar kredi borcu üstüne bir de ağır kriz halleri nedeniyle ezilmekte ve mağdur olmaktadırlar. Vali bey ve belediye başkanı ile birer kez görüşme yapmamıza rağmen herhangi bir gelişme olmamıştır.

Bakanlık yetkilileri sesimizi kulak versin Niğde'de ağır hasar alan Şahinali ve Çayır mahallesi 11 ildeki gibi afet bölgesine alınmasını talep etmekteyiz. Afet bölgesi ilan edilmezse destek alınamıyor. Zor şartlarda yaşayan konut ve işyeri sakinleri mağdur durumdadırlar. Bir dahaki toplantı mağduriyetimiz giderilmezse Niğde Valiliği önünde açıklama yapacağız." 

"Muhtar beni tehdit ediyor"

Bir başka deprem mağduru Belgin Angı ise şöyle konuştu;  

"Belediyeden 3'er bin lira bir de ücretsiz dost otobüs kartı verildi. Sayın cumhurbaşkanımızdan bu insanları görmeleri ve el uzatmalarını istiyoruz. Bizim evlerimizin arsalarımızın üstünde rantlar dönmeye başladı. Çayır mahallesi ve Şahinali Mahallesi muhtarları bizleri, halkı galeyana getirmek suçlamasıyla vali beye, milletvekillerine şikayet ediyorlar. Çayır mahallesi muhtarı beni telefonla arayarak; bu şekilde devam edersen belediye başkanı arsa değerine aşağıya düşerecek, diyerek tehdit ediyor. Biz hakkımızı arıyoruz, çare arıyoruz. Cumhurbaşkanı diğer deprem bölgelerine verdiği önemin dörtte birini bizlere verse, bizler de insan gibi yaşayacağız. Perişan haldeyiz elimizden tutan kimse yok." 

Bugün öğle saatlerinde yapılan açıklamalarda CHP Niğde İl Başkanı Erhan Adem ve CHP Merkez İlçe Başkanı Kamil Davarcı da yer aldı. 

Video haber 

Haber Murat Karakaya 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.