Hava Durumu

Cumhuriyetin ilan edilmesi eşşiz bir zaferdir !..

Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir Cumhuriyetimizin kuruluşunun 99. Yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı;

Haber Giriş Tarihi: 27.10.2022 09:43
Haber Güncellenme Tarihi: 27.10.2022 09:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.medyahabersitesi.com
Cumhuriyetin ilan edilmesi eşşiz bir zaferdir !..

Başkan Özdemir’den Cumhuriyet Bayramı Mesajı
Başkan Özdemir mesajında; " Halkını kendi kendisini yönettiği cumhuriyet sistemi milletimizin en büyük kazanımlarından birisidir. Gazi Mustafa Kemal Paşa’nın dediği gibi “Cumhuriyet, düşüncesi hür, anlayışı hür, vicdanı hür nesiller ister.” 
Aziz milletimiz, 29 Ekim 1923'te tüm dünyaya iradesine pranga vurdurmayacağını, kendi kaderi üzerinde hiç kimsenin müdahil olamayacağını en güzel şekilde ilan etmiştir. Milletimizin iradesini esas alan ve temsil eden Cumhuriyetin ilan edilmesi, devletimizin temel taşlarının yerine konulduğu eşsiz bir zaferdir.
Cumhuriyetin ilanıyla milletimizin ve devletimizin varlığı ve özgürlüğü ölümsüzleşmiştir. Bütün vatandaşlara yönetime katılma hakkı tanıyan Cumhuriyet, halkımızda vatandaşlık bilincinin de oluşmasına vesile olmuştur.
Bu duygu ve düşüncelerle, Türkiye Büyük Millet Meclisinin ilk başkanı ve Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk Cumhurbaşkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, kahraman silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi, gazilerimizi ve ülkemize, milletimize hizmeti geçenleri rahmet, minnet ve şükranla anıyor; tüm hemşerilerimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı kutluyorum.” İfadelerini kullandı. 
 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.