Hava Durumu

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan doğal gaz müjdesi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Karadeniz doğalgazının karaya ulaşması töreninde açıklamalarda bulundu. Türkiye'nin merakla beklediği müjdeleri açıklayan Erdoğan, "Birinci müjdemiz, vatandaşlarımızın evlerindeki mutfaklarında ve sıcak su tüketiminde kullandıkları doğalgazı 1 yıl süreyle ücretsiz veriyoruz. Aylık ortalama 25 metreküpe denk gelen mutfak ve sıcak su üretimi için gereken doğalgaz ücreti faturalardan düşürülecektir. İkinci müjdemiz ise 1 ay boyunca tüm konutların doğalgaz tüketiminden ücret almayacağız" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 20.04.2023 22:36
Haber Güncellenme Tarihi: 20.04.2023 22:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.medyahabersitesi.com
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan doğal gaz müjdesi!

Türkiye'nin enerjide dışa bağımlılığını önemli ölçüde azaltacak olan Karadeniz'de keşfedilen 710 milyar metreküplük doğalgaz rezervinin şebekeye verilmesi çalışmalarında sona gelindi. Fazlar halinde ilerleyecek olan sürecin Faz-1 ayağında 5 kuyu devreye alınacak. Toplam 10 kuyu bulunan Faz-1 ayağının geriye kalan 5 kuyusu ise eylül ayında devreye girecek. İlk fazın ise ekonomiye katkısı yaklaşık 35 milyar lira olacak. 
 

ERDOĞAN'DAN MÜJDE

Törende mutfak ve sıcak su tüketiminde kullanılan gazdan 1 yıl süreyle ücret alınmayacağını söyleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan şunları söyledi; "Birinci müjdemizi açıklıyorum: Vatandaşlarımızın evlerindeki mutfaklarında ve sıcak su tüketiminde kullandıkları doğal gazı 1 yıl süreyle ücretsiz veriyoruz. Aylık 25 metreküpe denk gelen mutfak ve sıcak su için doğal gazın bedeli 1 yıl boyunca faturalardan düşülecektir. Bu aynı zamanda önümüzün yaz olduğunu dikkate alırsak pek çok hanenin neredeyse hiç doğal gaz faturası ödemeyeceği anlamına geliyor. Emeklisinden öğrencisine ücretsiz doğal gaz kullanımının önemli katkı yapacağına inanıyorum. Seçimlerden sonraki dönemde bunun benim vatandaşıma yansıması çok daha farklı olumlu şekilde tecelli edecektir. Aylık mutfak, sıcak su tüketimini karşılayacak bedava doğal gazınız hayırlı olsun." dedi. 
 

ISINMA 1 AY ÜCRETSİZ 

Zonguldak'ta ki törende müjdeleri peş peşe duyuran Erdoğan önümüzdeki 1 ay boyunca da konutlardan doğal gaz ısınma tüketiminden ücret alınmayacağını söyleyerek "Önümüzdeki 1 ay boyunca Türkiye'nin tamamındaki konutların doğal gaz tüketiminden ücret almayacağız. Isınma dahil doğal gaz tüketiminin tamamını 1 yıl süreyle ücretsiz yapıyoruz. Yeni başlatacağımız çalışmalarla milletimizin karşısına daha pek çok müjdeyle çıkacağız. Ülkemize eser kazandırma yolunda durmayacağız. Milletimize hizmet etme yolunda durmayacağız. Türkiye Yüzyılı inşasının yolunda durmayacağız. 21 yılda ülkemize kazandırdığımız demokrasi ve kalkınma altyapısını Türkiye Yüzyılı'yla taçlandıracağız." ifadelerini kullandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.