Hava Durumu

CHP İl Başkanı Adem: Unutmadık unutmayacağız !..

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde İl Başkanı Erhan Adem, Sivas Katliamının yıl dönümü münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

Haber Giriş Tarihi: 02.07.2022 14:04
Haber Güncellenme Tarihi: 02.07.2022 14:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.medyahabersitesi.com
CHP İl Başkanı Adem: Unutmadık unutmayacağız !..

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde İl Başkanı Erhan Adem, Sivas Katliamının yıl dönümü münasebetiyle yayınladığı mesajında "Katliamın ateşinin sönmediğini" söyledi.

CHP Niğde İl Başkanı Erhan Adem şu şekilde konuştu; 

“Sivas’ta katiller, insanlığa kıydılar. Allah’ın adını kullanarak insanlığı yakan gerici yobaz zihniyet bugün hala aramızda dolaşıyor. O gün yanan ateş, yakılan otelin kan ağlatan ateşi 29 yıldır içimizde sönmeden yanmaya devam ediyor. 2 Temmuz 1993’ü hiçbirimiz unutmadık ve unutmayacağız. Katillerin ve canilerin gerçekten yargılanacağı günler elbette gelecektir. O gün gelene kadar ve geldikten sonra. Katliamda can verenlere bin selam olsun.” İfadelerine yer verdi.

Sivas KatliamıSivas OlaylarıMadımak Katliamı ya da Madımak Olayı, 2 Temmuz 1993 tarihinde Sivas'ta düzenlenen Pir Sultan Abdal Şenlikleri sırasında Madımak Oteli'nin Radikal bir grup tarafından yakılması ve çoğunluğu Alevi 33 yazar, ozan, düşünür ile 2 otel çalışanının yanarak ya da dumandan boğularak hayatlarını kaybetmeleri ile sonuçlanan olaylardır.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.