Hava Durumu

Cehennem sıcakları kapıda!..

Türkiye’yi bugünden itibaren etkisi altına alacağı düşünülen ‘Eyyam-ı bahur’ sıcakları, perşembe günü en üst seviyeye çıkacak.

Haber Giriş Tarihi: 02.08.2023 11:03
Haber Güncellenme Tarihi: 02.08.2023 11:03
Kaynak: Mustafa Altıner
https://www.medyahabersitesi.com
Cehennem sıcakları kapıda!..

Mustafa Altıner / NİĞDE Kuzey Afrika'dan Türkiye'ye gelen ve cehennem sıcaklıkları olarak bilinen Eyyam-ı bahur sıcaklıkları bugünden itibaren Türkiye genelinde kavurucu etkisini gösterecek. Meteoroloji uzmanlarına göre hava sıcaklıkları bugünden itibaren kademeli ve hissedilir derecede yükselecek.

Eyyam-ı bahur sıcaklıkları ile ilgili bir açıklama da Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’den geldi. Özhaseki sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında hava sıcaklıklarının artacağına işaret ederek; "Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğümüzün verilerine göre bu hafta hava sıcaklıklarının hissedilir derecede artması bekleniyor. Sıcak hava dalgası nedeniyle kronik rahatsızlığı olanlar, yaşlılarımız ve çocuklarımız başta olmak üzere vatandaşlarımızın günün en sıcak saatleri olan 11 ile 16 saatleri arasında dikkatli ve tedbirli olmalarını istirham ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Sağlık ve Meteoroloji uzmanlarına göre 11 ile 16 saatleri arasında dışarıya zorunlu olmadıkça çıkılmamalı. Kronik hastalık sahibi olanların daha geç saatlere kadar dışarı çıkmamaları gerekiyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.