Hava Durumu

Çanakkale Zaferinin 107. yıldönümünde anma programı düzenlendi

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferinin 107. Yıldönümü nedeniyle Niğde'de anma programı düzenlendi. 

Haber Giriş Tarihi: 18.03.2022 11:52
Haber Güncellenme Tarihi: 18.03.2022 13:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.medyahabersitesi.com
Çanakkale Zaferinin 107. yıldönümünde anma programı düzenlendi

Niğde Derbent Şehitliğinde düzenlenen anma programı saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlandı. Katılımcılar tarafından dualarla anılan şehitlerimizin kabirlerine karanfil bırakıldı. 


Niğde Valisi Dr. Yılmaz Şimşek ile Niğde Şehit Aileleri ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Ömer Demir konuşma yaptılar. 


Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, Şehit Defterini imzalarken yaptığı konuşmasında şunları söyledi: "Aziz şehitlerimizin manevi huzurundayız. Şehitlerimizi bir kez daha rahmet, minnet ve saygıyla anıyoruz. Özgürce yaşayıp vatan kıldığımız bu mukaddes toprakları canınız pahasına bizlere emanet bıraktınız. Sizlerle ne kadar gurur duysak azdır. Emanetlerinize sahip çıkıyoruz. vatan ve bayrak sevgisi tarihin her döneminde olduğu gibi bizleri güçlü ve mukaddes kılacaktır. 107. yıldönümünü kutladığımız bu şerefli günde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere bu uğurda canlarını veren şehit ve gazilerimizi rahmetle anıyor, aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyoruz. Ruhunuz şad olsun" 


Niğde Şehit Aileleri ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Ömer Demir; "Kahraman şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Bizlere emanet ettikleri vatanımızda manevi değerlerimizi korumaya devam ediyoruz. Bizim birlik ve beraberliğimizde gözü olan kim olursa olsun bizim düşmanımızdır. Çanakkale can veren şehitlerimize söz verdik kanımızın son damlasına kadar sözümüzün arkasındayız. Çanakkale Zaferi vatanın bütünlüğü ulusul bağımsızlığı söz konusu olduğunda Türk milletiminin neleri başarabileceğinin kanıtıdır." 


Çanakkale şehitleri anısına Kuranı Kerim okunmasının ardından, Niğde protokolü ve şehit aileleri, şehit kabirlerini ziyaret ederek karanfil bıraktılar. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.