Hava Durumu

Çamardı  bölgesi  afet kapsamına alınmalı !..

CHP Milletvekili  Ömer Fethi Gürer, Çamardı ilçesinde etkili olan dolu zararının karşılanması için yetkililere çağrıda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 22.09.2022 09:50
Haber Güncellenme Tarihi: 22.09.2022 09:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.medyahabersitesi.com
Çamardı  bölgesi  afet kapsamına alınmalı !..

 

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, dolu yağışı etkili olan Çamardı ilçesinin afet kapsamına alınması, ÇKS kaydı aranmaksızın da tüm üreticilerin zararının karşılanması gerektiğini söyledi. 
ELMA ÜRETİCİLERİ PERİŞAN OLDU 
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, 21 Eylül günü öğle saatlerinden sonra Çamardı ilçesinde etkili olan dolu yaşının başta elma olmak üzere meyve bahçelerinde ciddi hasara yol açtığını belirtti. 
BÖLGE, AFET KAPSAMINA ALINMALI 
Üreticilerin mağdur olduğuna işaret eden CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, bölgenin afet kapsamına alınması gerektiğini belirtti. 
ÇKS KAYDI ARANMAKSIZIN ÜRETİCİNİN ZARARI KARŞILANMALI 
Üreticilerin de çiftçi kayıt sistemi (ÇKS) kayıtlarına bakılmaksızın zararlarının belirlenmesi ve ne tüm zararın devlet tarafından karşılanması gerektiğini söyleyen CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Vakit kaybetmeden hasar tespit çalışmaların yapılıp üreticilerin zararı tespit edilmeli ve bir an önce ödeme yapılmalıdır” diye konuştu. 
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer küresel ısınma ile oluşan iklim değişikliklerinin üreticiler için ciddi risk oluşturduğunu belirtip tırtıl,çekirge,Akdeniz sineği,süne,domates güvesi gibi 600 den fazla zararlılar yanında sel,dolu, don ile üretimde önemli kayıplar yaşanacağına bu yöndede ciddi önlemler alınması gerektiğine de vurgu yaptı. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.