Hava Durumu

Çalışmalarımız aralıksız sürecek !..

Belediye ekipleri, Niğde-Bor yoluna alternatif olarak açılması planlanan ve Derbent mevkiinden Devlet Bahçeli Bulvarına kadar uzanacak olan 30 metre genişliğindeki bulvarda kanalizasyon ve yağmur suyu hattı çalışmalarını çift yönlü olarak sürdürüyor. 

Haber Giriş Tarihi: 01.11.2022 10:58
Haber Güncellenme Tarihi: 01.11.2022 10:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.medyahabersitesi.com
Çalışmalarımız aralıksız sürecek !..

Niğde’nin uzun yıllar sürecek altyapı ihtiyacı karşılanıyor

Başkan Özdemir: “Şehrimizin sadece bugününü değil, geleceğini de inşa ediyoruz”


Niğde Belediyesi, bir yandan kent genelinde üstyapı hizmetlerini sürdürürken, diğer taraftan da altyapı çalışmalarına devam ediyor. 

-Yağmur suyu ve kanalizasyon hattı çalışmaları 
Hayata geçirilen büyük projelerle adeta şantiye alanına dönen Niğde’de, belediye ekiplerin altyapı ve üst yapı çalışmaları bütün hızıyla devam ediyor. 
Niğde Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü, ana arterlerde trafik yoğunluğunun azaltılması için açılan yeni bulvar ve yollarda kanalizasyon ve yağmur suyu hattı çalışmalarını sürdürüyor. 
Niğde-Bor yoluna alternatif olarak, Derbent Mezarlığının arkasından, Devlet Bahçeli Bulvarına kadar devam edecek olan 30 metre genişliğindeki yeni yol çalışmaları devam ederken, burada kanalizasyon ve yağmur suyu hattı çalışmalarında da belirli bir aşamaya gelindi. 
1000’lik koruge borular döşeniyor
İleriki zamanlarda projeye dahil edilmesi planlanan raylı taşıma sisteminin altyapısının da hazırlandığı 30 metre genişliğindeki bulvarın altyapı çalışmalarında,  genellikle kanalizasyon şebekesi hatlarında ve yağmur suyu arıtmalarında kullanılan 1000’lik ve 400’lük koruge tabir edilen borular kullanılıyor.
Fertek’te kanalizasyon hattı çalışması sürüyor
Niğde Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü ekiplerinin Fertek Mahallesi’ndeki altyapı çalışmaları da bütün hızıyla devam ediyor. Vali Cemil Keleçoğlu Caddesinde bir süre önce başlatılan kanalizasyon hattı çalışmalarında da 300’lük koruge borular döşeniyor. 
50 yıllık altyapı ihtiyacını karşılanıyor 
30 metrelik alternatif bulvar ve Fertek Mahallesi Cemil Keleoğlu Caddesindeki altyapı çalışmalarını yerinde inceleyen Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, kentin uzun yıllar sürecek altyapı ihtiyacının karşılanması için yoğun çaba gösterdiklerini belirtti. 
Altyapı çalışmalarını hem yeni açtıkları bulvar ve yollarda hem de mevcut yollarda devam edeceklerini kaydeden Belediye Başkanı Emrah Özdemir, “Altyapı olmadan üst yapı olmaz. Şehrimizin en az 50 yıllık altyapı ihtiyacını karşılayacak çalışmalara hız kazandırdık. Şehrimizin sadece bugününü değil, bir anlamda geleceğini de inşa ediyoruz.  Ekiplerimizin proje dahilinde çalışma başlattığı bulvar ve yollarda, bir yandan kanalizasyon hattı çalışmalarını sürdürürken, diğer yandan da yağmur suyu hattı çalışmalarını yapıyoruz. Böylelikle aynı anda hem kanalizasyonla ilgili hem de yağmur sulu hattıyla ilgili çalışmaları aynı noktada tamamlamış oluyoruz” diye konuştu. 
Belediye Başkanı Emrah Özdemir, altyapı çalışmalarındaki ana hedeflerinin, şehrin uzun yıllar altyapı sorunu yaşamamasını sağlamak olduğunu belirterek, “Böylelikle altyapı çalışmaları tamamlanan alanlarda, üst yapı çalışmalarına da ağırlık verebiliyoruz. Göreve geldiğimiz günden bu yana altyapı çalışmalarını hiç aksatmadık. Başta asbestli içme suyu borularının değişimi olmak üzere, kanalizasyon hattı ve yağmur suyu hattı çalışmalarını kent genelinde başlattık ve ekiplerimiz bu çalışmalarını aralıksız sürdürecek” ifadelerini kullandı. 


 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.