Hava Durumu

Bu iş mahkemede mi bitecek ?

Niğde'de görev yapan eczane çalışanları uzun çalışma saatleri konusunda düzenleme yapılmaz ise; Sosyal Güvenlik Kurumu'na şikayet edeceklerini yine de çare bulunamazsa İş Mahkemesine başvuracaklarını belirttiler...

Haber Giriş Tarihi: 15.04.2023 15:03
Haber Güncellenme Tarihi: 15.04.2023 15:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.medyahabersitesi.com
Bu iş mahkemede mi bitecek ?

"Oldu bittiyi kabul etmiyoruz !"
Niğde'de görev yapan eczacılar 8 Nisan 2023 tarihinde Niğde Ömer Halisdemir Meydanı’nda yaptıkları eylemlerle çalışma saatlerini protesto etmişlerdi. Cumartesi günü çalışılması yönünde karar alan Niğde Eczacılar Odası'nı protesto eden eylemciler haftalık çalışma saatlerinin 45 saaate çıkmasından dert yanmışlardı. 
Niğde Eczacılar Odası Başkanı Nihat Öztürk ve yönetim kurulu üyelerinin aldığı karara itiraz eden bir grup eczane çalışanı, düzenledikleri yeni eylemle ikinci kez açıklama yaptılar. 
"Resmi çalışma saatlerinden daha fazla çalışıyoruz"
Bugün öğleden sonra yeniden toplanan eczane çalışanları ve onlar adına konuşan Bünyamin Merdem, hem resmi çalışma saatlerinden daha fazla çalıştıklarını hem de nöbetçi sisteminin yanlış oluşturulduğunu söyledi. 
Merden açıklamalarında şunlara değindi; 
"Normal çalışma saatlerimizin resmi çalışma saatlerinden fazla olmasına rağmen sesimizi çıkarmadan görevimizi yapıyoruz. Yapmaya da devam edeceğiz. Ancak Cumartesi günleri eczanelerin açık olmasının hiç kimseye faydası yok. 
Ama asıl çözülmesi gereken sorunlardan bir tanesi de nöbetçi eczane sistemidir. Nöbetçi eczane sayısının üçe çıkarılmasına rağmen hastane bölgesinde yoğunluğun oluşması hem adil değil hem de çözüm de olmamıştır. Merkezde nöbet tutan eczaneler nöbet sistemden çıkacaklardır." 
Eczane çalışanları Cumartesi günü çalışma ve nöbet sisteminin yanında reçete düzenlemesi de yapılmasını istiyorlar 
"Reçetelerde kesinti yiyoruz"  
Eczane çalışanları adına açıklamalarına devam eden Merdem yaz saati uygulaması ve reçetelerde yaşanan kesintileri de eleştirdi. Merdem şunlara değindi; "Sayın başkanın çözmesi gereken en önemli konulardan birisi de; basit nedenlerden dolayı kesindi yediğimiz reçetelerdir. Bu konuyla ilgili olarak SGK yetkilileri veya eczane departmanlarıyla görüşmeler yapıp kesintiler konusunda daha esnek davranılmasını istemesidir.
"Yaz saati uygulaması plansız, düşüncesiz, vicdanlardan uzak bir tutum"
"Yaz saati uygulamasına geçiş sürecinde bile bize göre çok düşüncesiz, plansız ve vicdanlardan uzak bir tutum sergilenmiştir. Ramazan Ayında özellikle bayan çalışma arkadaşlarımızın evlerinde de işleri olduğu göz önünde bulundurulmayarak es geçilmiştir. En azından Ramazan Bayramı sonunda geçiş sağlanabilirdi." 
"Tüm sağlık kurumları kapalı eczaneler açık"
"Tüm sağlık kurumlarının kapalı olduğu sadece acillerin hizmet verdiği günde bütün eczanelerin açık olup kime neye hizmet edildiğini anlamakta zorluk çekiyoruz. Birlikte çalıştığımız eczacılar ve çalışanları arasına bu şekilde girilmesini kabul etmiyor, bu karardan geri dönülmesini talep ediyoruz" 

Eczane çalışanlar uzun çalışma saatleri konusunda düzenleme yapılmaz ise; Sosyal Güvenlik Kurumu'na şikayet edeceklerini yine de çare bulunamazsa İş Mahkemesine başvuracaklarını sözlerine eklediler.. 

Haber Murat Karakaya 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.