Hava Durumu

Bu iddialar doğru mu ? 

Aktaş Kasabası sınırları içerisinde yer alan Aktaş Özü Deresi'nden akan kirli suların kaynağı ne ?

Haber Giriş Tarihi: 19.12.2022 13:30
Haber Güncellenme Tarihi: 19.12.2022 13:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.medyahabersitesi.com
Bu iddialar doğru mu ? 

KİRLİ SULARIN KAYNAĞI SANAYİ ATIKLARI MI ? 

Niğde Çevre Eğitim ve Kültür Derneği (NİÇEK) Başkanı Abbidin Özkaymak ve dernek üyeleri ile Saadet Partisi İl Başkanı Nihat Altıparmak ve çevreye duyarlı vatandaşlar dereden akan ve tehlikeli olduğu iddia eden kirli suların kaynağının araştırılmasını istediler.
"Doğa kirleniyor, hayvanlar ölüyor"
Niğde Çevre Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Abidin Özkaymak yaptığı açıklamalarında;
Dereden akan suyun yakın zamana kadar temiz aktığını, hayvanlara da ev sahipliği yaptığını söyledi. Son zamanlarda kirlenen derenin ağaçları kuruttuğunu ve hayvanların ölümüne sebep olduğuna değinen Özkaymak, "Atık sular sadece yer üstünü değil, yer altını da kirletiyor. Bölgede yaşayan vatandaşlar dere yakınında bulunan ağaçların kuruduğunu söylediler. Bahçe sahipleri yer altından siyah suların aktığını gördüler. Bölgede bulunan sanayi kuruluşlarından akan kirli su yer üstünü olduğu kadar yer altını da kirletiyor. Dereden akan sularda yer alan balıklar bölgenin önemli gelir ya da gıda kaynağı idi. Dereden akan kirli su şimdilerde ciddi bir ekolojik felaketle karşı karşıya. Tesislerin atıkları yüzünden bitki ve hayvan popülasyonu tükenmek üzere. Kendini bu topraklara ait olan herkesi kirliliğe karşı durmaya davet ediyorum. Niğde Çevre Eğitim ve Kültür Derneği olarak, konunun takipçisi olup, yöre halkının da desteğiyle mücadelemizi sürdüreceğiz.” dedi. 


Saadet Partisi Niğde İl Başkanı Nihat Altıparmak; "Anayasa ihlal ediliyor"
Çevre kirliliği vurgusu ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Saadet Partisi Niğde İl Başkanı Nihat Altıparmak; "Anayasanın 56. Maddesinin burada ihlal edilmektedir. Ben bir kelime bulamıyorum. Burayı gördükten sonra uykularım kaçtı. Hz. Adem’den sonra biz bu dünyayı kullandık ve bizden sonrakilere bırakacağız. Doğayı bozmaya kimsenin hakkı yok. Niğde’de yerel yönetimler bu konuya çözüm bulmazsa biz hukuki ve anayasal haklarımızı kullanacağız. Bu doğanın doğal haline kavuşması için elimizden gelen her şeyi yapacağız” dedi.


Niğde Çevre Eğitim ve Kültür Derneği başkan ve üyeleri ile Saadet Partisi Niğde İl Başkanı Altıparmak, konunun takipçisi olacaklarını söylediler.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.