Hava Durumu

Bor, yenilenebilir enerji üssü oluyor!...

AK Parti Niğde Milletvekili Adayı Yavuz ERGUN, Niğde için çok önemli olan Bor Güneş Enerji Santralleri Hakkında görüşlerini belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 12.05.2023 15:05
Haber Güncellenme Tarihi: 12.05.2023 15:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.medyahabersitesi.com
Bor, yenilenebilir enerji üssü oluyor!...

Yerli ve millî, yenilikçi ve yeşil üretim yapısı anlayışıyla, millî teknoloji hamlemizin desteğiyle, enerji alanında Türkiye Yüzyılı’nı büyük atılımlarla karşılamaya hazırlanıyoruz diye sözlerine başlayan Ak Parti Milletvekili adayı Yavuz Ergun,

AK Parti olarak, enerji ve madencilikte tam bağımsız ve merkez bir ülke olma ülküsü ile girdiğimiz Türkiye Yüzyılı’nda, ülkemizin istikrar ve güven temelinde ekonomik ve sosyal olarak kalkınması için ihtiyaç duyduğu enerjiyi, geliştirdiğimiz yerli ve milli enerji teknolojileri ile nitelikli insan kaynağımızı en etkin şekilde kullanarak sürekli, güvenli, kaliteli ve en az maliyetle milletimizin hizmetine sunmak temel amacımızdır.

İktidarımızın süresince, enerji arz güvenliğine yönelik üretim, iletim ve dağıtım ile depolama alanındaki yatırım ve tedbirlerle ülkemizin sürekli artan enerji ihtiyacının karşılanabilmesi amacıyla enerji ve madencilik sektörümüzde büyük mesafeler aldık. Yeşil ekonomi ve düşük karbonlu büyüme vizyonu çerçevesinde enerji sektörünü stratejik bir alan olarak görüyoruz.

Niğde Bor Güneş Enerji Santrallerinin kurulması için gerekli yasal alt yapılar halledildi. 12. 05.2023 tarihli yayımlanan Resmi Gazete ile son pürüzler de ortadan kaldırılarak santrallerin kurulması ve üretilecek enerjinin vatandaşlarımızın kullanımına sunulması sağlanacak hale getirildi. Bor ilçemiz, yenilenebilir enerji üretimi konusunda ülkemizde ve dünyada önemli ve hatırı sayılır bir yere yükselecektir.

Fosil yakıtlardan ziyade, yenilenebilir enerji ve elektrikli motorların ve pil teknolojisinin gelişimi önümüzdeki Türkiye Yüzyılı’nın taşıyıcı unsuru olacaktır. Biz Niğde olarak, Bor olarak bu sefer teknolojik değişim ve gelişimde yerimizi aldık. Bu konu Yavuz Ergun olarak benim en çok istediğim bir yatırımdı. Böyle bir hizmeti hep birlikte Organize Sanayi Bölgesi yöneticilerimiz, belediye başkanlarımız ve bürokratlarımızla birlikte başardık. Birlikte güçlüyüz “Dünyada Türkiye; Türkiye’de Niğde” diyerek sözlerini sonlandırdı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.