Hava Durumu

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu  "Yoksulluk Politikalarına Hayır!" Dedi

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu, Türkiye'nin farklı bölge ve illerinden gelen yönetici ve üyeleri ile Niğde'de buluştu.

Haber Giriş Tarihi: 16.04.2022 16:17
Haber Güncellenme Tarihi: 16.04.2022 16:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.medyahabersitesi.com
Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu  "Yoksulluk Politikalarına Hayır!" Dedi

"Yoksulluk Politikalarına Hayır!" isimli ortak basın açıklaması yapan Konfederasyona bağlı sendikalar iktidarı eleştirdi. 
Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası,Tüm Yerel Yönetim Çalışanları Sendikası,Tarım Orman-İş Sendikası,Büro Hizmetleri Kolu Kamu Emekçileri Sendikası,Kültür Sanat İşgörenleri Sendikası,Ulaştırma Hizmet Kolu Kamu Emekçileri Sendikası,Afad, Çevre Şehircilik, Tapu Kadastro ve Yol İş Kolu Emekçileri Sendikası,Genel Sağlık ve Sosyal ve Sosyal Hizmet Kolu Kamu Çalışanları Sendikası,Enerji Sanayi ve Madencilik Hizmet Kolu İşyerleri Kamu Çalışanları Sendikası imzasını taşıyan basın bildirisinde yapılan zamların geri alınması ve enflasyon farkının maaşlara yansıtılması istendi.

Eğitim – İş Sendikası Niğde Şube Başkanı Timur Özkan yaptığı açıklamada ağır bir ekonomik krizin pençesindeyiz diyerek, akıllar başa alınmadıkça da son kriz olmayacaktır dedi.
Özkan; ‘’ Krizlerin bedelini emekçiler ve yoksuk halk kesimleri ödüyor. Neden hesap hep bize kesiliyor. Bir eli yağda bir balda olanlar, sabredin geçecek diyorlar. Düzelteceksek yine biz düzeltiriz diyorlar. Ülkemizin bütün değerlerini özelleştirme adı altında peşkeş çekenler, ülkemizi tarımda sanayide açık pazar haline getirenler, ekonomiyi; faiz döviz ve borsadan ibaret sananlar mı düzeltecekler? Sermayenin yollarına güller döken, milyonluk vergi borçlarını bir kalemde silen, keserleri hep sermayeden yana yontan, söz konusu emekçi oluncada maaşlarında artış yapılacağı zaman kırk dereden su getirenler türlü bahaneler uydurup, emekçilere kaşıkla verip kepçeyle geri alanlar mı düzeltecek?’’ dedi.
Birleşik Kamu-İş Genel Başkanı Mehmet Balık ise yaptığı açıklamada işsizliğe dikkati çekti.
Balık;  ‘’TÜİK rakamlarına göre 3 milyon 900 bin işsiz var derken halkın gözünün içine baka baka yalan söylediler.  Ülkemizde çalışma yaşının üzerindeki gerçek işsizlik 15 milyonun üzerinde. Ülkemizde 28 milyon resmi çalışan var geriye kalan 53 milyon ne is yapıyor? Belli değil. O zaman gerçek işsizlik AKP'nin dediği gibi yüzde 11 değil, yüzde 35 lerin üstünde. Daha ocak ayında 11.10 luk bir enflasyon gerçekleşti ülkede. Şubat ayında ise 4.81 ve mart ayında da yüzde 10 un üzerinde bir enlasyon yaşadık. Tüm bunlar göz önüne alıp yüzde 7.5 oranı düşersek bugün kamu çalışanları ve emekçiler hükümetten yüzde 25 alacaklıdır. ‘’dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.