Hava Durumu

Bedelli Askerlikte Yeni Düzenleme...!

Yakın zamanda bedelli askerliğin de açıklanmasının ardından pek çok kişi tarafından askerlik başvurusu hakkında merak edilenler arttı.

Haber Giriş Tarihi: 13.01.2023 11:40
Haber Güncellenme Tarihi: 13.01.2023 11:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.medyahabersitesi.com
Bedelli Askerlikte Yeni Düzenleme...!

Yakın zamanda bedelli askerliğin de açıklanmasının ardından pek çok kişi tarafından askerlik başvurusu hakkında merak edilenler arttı. Konu hakkında yeni sistem tanıtımı gerçekleştirildi.

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç, askerlik ile ilgili yeni bir döneme geçileceğini açıkladı. TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu, AKP Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız başkanlığında toplantı gerçekleştirildi. Konuyla ilgili yapılan yeni açıklama sonucunda artık başvuru yapmak isteyen kişiler internet üzerinden dijital sistemden de başvurularını tamamlayabileceği öğrenildi.

   Bugün Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç tarafından yapılan açıklama ile birlikte askere gidecek olan vatandaşlar için yeni dijital sistemin tanıtımı yapıldı. Yapılan tanıtımda gençleri askerlik şubesine götürmeden işlemlerini kolay bir şekilde tamamlaması için çalıştıklarını ifade etti.

   Konuya ilişkin, "Bu yıl her erkek vatandaşımızın hayali olan askerlik hizmetini tamamıyla dijital hale getiriyoruz. Askerlik başvurularında dijitalleşmeye gideceğiz. Gençlerimizi bundan sonra asker alma şubelerine götürmek istemiyoruz. Vatandaşlarımız yoklama sürecinden bakaya sürecine kadar her şeyi bilecekler. Bu ay ya da gelecek ay Savunma Bakanlığımızla birlikte bu hizmeti açmış olacağız. Bu da en fazla kullanılan hizmetlerden birisi olacak." şeklinde yaptığı açıklama ile tanıtımlar hakkında bilgi verdi.

BAŞVURULAR E-DEVLET ÜZERİNDEN YAPILACAK !

  Gelecek olan yenilik hakkında merak edilenleri aktaran Koç, "Takasbank ile birlikte artık ev satışlarında bile paranın transferi mümkün. Ev sattığınız zaman güvenli bir şekilde hiç parayı görmeden Takasbank aracılığıyla paranızın transfer olduğu bir dijital ortama doğru gidiyoruz. Bu yıl ikinci el araç satışlarında da elde edilen paranın gitmediği, bütün süreçlerinin dijital olduğu e-Devlet'e doğru da gideceğiz. Bunun çalışmaları devam ediyor." diyerek pek çok işlem için taşınan e-Devlet üzerinden işlemlere bir yenisinin daha ekleneceği ifade edilmiş oldu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.