Hava Durumu

Başkent’te Niğde havası !..

Niğdeli üniversite öğrencileri ile Niğdeli bürokratlar Ankara’da bir araya geldi.

Haber Giriş Tarihi: 07.11.2022 16:40
Haber Güncellenme Tarihi: 07.11.2022 22:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.medyahabersitesi.com
Başkent’te Niğde havası !..

Niğdeli bürokratlardan gençlere altın öğütler 

Ankara’da üniversite eğitimi alan Niğdeli gençler, Başkent Niğde Vakfı ve Niğde Dernekler Federasyonunca düzenlenen kahvaltı programında Niğdeli bürokratlarla bir araya geldi. 

Başkent Niğde Vakfı’nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen programda, aralarında Çankaya Kaymakamı Murat Duru ve Ankara Başsavcı Vekili Ahmet Altun’un da bulunduğu Niğdeli bürokratlar, Niğde’den Ankara’ya üniversite eğitim almak için gelen gençlere altın öğütlerde bulundular, her zaman gençlerin yanında olacaklarını ifade ettiler.

Niğde merkez ile ilçe, belde ve köylerden gelerek Ankara’da üniversite eğitimi alan gençlerin konuk edildiği programa ayrıca 2021'de bağımsızlığını ilan eden ve ilk olarak ülkemiz tarafından tanınan Batı Azerbaycan Göyçe-Zengezur Türk Cumhuriyeti Devleti Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Jeoloji Yüksek Mühendisi Adil Özdemir, Niğde Dernekler Federasyonu Başkanı Erdoğan Ünsal katıldı ile Küresel Gazeteciler Konseyi Niğde İl Temsilcisi Şerife Türkeş katıldı.

KAYMAKAM DURU, DUYGUSAL ANLAR YAŞADI 
Aslen Ulukışla’nın Koçak köyü nüfusuna kayıtlı olan Çankaya Kaymakamı Murat Duru, Niğde gençlerle bir araya gelmekten büyük mutluluk duyduğunu belirtti. Duygusal bir konuşma yapan Duru, üniversite yıllarını hatırladığını ifade ederek, 
"30 yıl önce kurulduğu günden bu yana bu vakfa gelir giderdik. Ben de duygusal anlar yaşadım. Niğde'nin ilçelerinden, köylerinden gelmiş onları görünce kendi gençliğime gittim. Vakıf başkanımıza bizlere bu ortamı sağladığı için çok mutlu oldum. Üniversiteli çocuklarımızla görüştük. Onların gözlerine baktığımızda gerçekten çok mutlu olduklarını gördük. Vatanına milletine çok hizmetkar bir ilin mensuplarıyız. Vatansever insanların çok çıktığı bir ilin evladı olmaktan çok mutluyum” dedi. 

24 yıldır mülki idare amiri olarak görev yaptığını anlatan Murat Duru, bu süre içinde görev yaptığı her yerde Niğdeli gençlerle sürekli bir araya geldiğini ve imkanları doğrultusunda gençlerin yanında olmaya özen gösterdiğini ifade etti.
Duru, gençlere hitaben yaptığı konuşmada çok çalışmalarını, kitap okuyup spor yapmalarını da önerdi. 

ADİL ÖZDEMİR: “EKONOMİK VE KÜLTÜREL İŞBİRLİĞİ ŞART”
Batı Azerbaycan Göyçe-Zengezur Türk Cumhuriyeti Devleti Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Jeoloji Yüksek Mühendisi Adil Özdemir, "Azerbaycan ile Nahçivan arasında bulunan bir alanda kuruldu devletimiz. Türk devletlerinin alternatif enerji koridoru olabilmesi için Zengezur'un olması gerekiyor. Dolayısıyla koridorun açık olması demek Ankara'dan çıkan bir kişinin Çin Seddine kadar uzanması gerekiyor” dedi.
Sosyal, kültürel ve ekonomik işbirliğinin önemine de değinen Adil Özdemir, “ Bu açıdan Zengezur Cumhuriyeti önemli bir devlettir. Şu an biz tanınma aşamasındayız. Enerji açısından bakmak lazım enerji olmadan hiçbir şeyin anlamı yok. Umarım yeni cumhuriyetimiz tanınma açısından ilerler” diye konuştu.
BULUŞ: “DAYANIŞMA İÇİNDE OLMALIYIZ “

Programa ev sahipliği yapan Başkent Niğde Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Buluş ise her yıl Ankara’da eğitim alan üniversite öğrencileriyle bu tür organizasyonlarda bir araya geldiklerini ve onların sorunlarıyla yakından ilgilenip, taleplerini mümkün olduğunda yerine getirmeye gayret gösterdiklerini kaydetti. 
Gökhan Buluş, “Amacımız öğrencilerimiz Ankara'ya geldiğinde bir birleriyle dayanışma içinde olsun bugün 40 civarında öğrencilerimiz vardı. Ankara'da çok sayıda Niğdeli hemşerilerimizin çocukları okumakta elimizden geldiğince öğrencilerimizle bir araya gelmek istiyoruz” şeklinde konuştu.

Niğde Dernekler Federasyonu Başkanı Erdoğan Ünsal ise vakıfla işbirliği yaparak, Niğde dışındaki Niğdelilerin bulundukları illerde daha etkin olmaları ve oralarda birlik ve beraberliğin sağlanması noktasında özel çaba sarf ettiklerini vurguladı. 
ÜNSAL: “BİRLİK VE BERABERLİK KONUSUNDA BAŞARILIYIZ”
Ünsal, birlik ve beraberliğin sağlanmasına yönelik faaliyetler konusunda başarılı olduklarını söyleyen Ünsal, “Bugün de öğrencilerimize destek olacağız. Kaykamamımız, bakanım, bürokratlarımız iyi şekilde konuşmalar yaptılar. 
Federasyonumuz 8 dernekle devam ediyor. Daha da dernek sayımızı artırmak için çalışmalarımız var. Birinci gayemiz Niğdeli bilincini artırmak istiyoruz. Hemşerilerimizin birbirleriyle tanışmaları ve güçlü olmaları için çalışıyoruz” ifadelerini kullandı. 

Kahvaltının ardından Niğdeli öğrenciler de sorun ve taleplerini sıraladı. 
Program hatıra fotoğrafının çekilmesiyle son buldu. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.