Hava Durumu

Başkent Niğde Vakfı'ndan tam destek !..

Başkent Niğde Vakfı tarafından; 2.'ncisi düzenlenen Niğdeli Bürokratlar Buluşması ve ilimizde devam eden Kale Çevresi Yenileme ve Koruma Projesi hakkında bir mesaj yayınlandı.

Haber Giriş Tarihi: 31.10.2022 12:58
Haber Güncellenme Tarihi: 31.10.2022 14:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.medyahabersitesi.com
Başkent Niğde Vakfı'ndan tam destek !..

1992 yılından bu yana faaliyet gösteren Başkent Niğde Vakfı ilimizin gelişimi ve tanıtımı adına önem arz eden faaliyetler yürütmeye devam ediyor. Bu kapsamda düzenelenen 2.'nci Niğdeli Bürokratlar Buluşması bir çok Niğdeli bürokratı ilimizde buluşturdu. 

Başkent Niğde Vakfı girişimleri ve Niğde Belediyesinin destekleri ile düzenlenen buluşma kamuoyunda takdir topladı.

Başkent Niğde Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Buluş yaptığı paylaşımında, Niğde Kalesi ve Çevresi Koruma ve Yenileme Projesi'nin desteklenmesi gerektiğini söyledi. Projede emeği geçenlere teşekkür eden Buluş açıklamasında şunlara yer verdi; 

"Vakfımız kurulduğu 1992 yılından beri yaptığı faaliyetler ve projelerle ilimizin tanıtımı yanında, Sosyal, Kültürel hayatına ve Ekonomisine katkıda bulunmuştur. Bu kapsamda 22 Ekim 2022 tarihinde Belediyemiz ev sahipliğinde hemşehri bürokratlarımız buluşmasının 2.sini Niğde’mizde gerçekleştirdik. Bu toplantı kapsamında Belediye Başkanımız Sn.Emrah ÖZDEMİR beyin sunumuyla şahsım ve katılımcılar, Kale ve Çevresi Yenileme projesini ayrıntıları ile dinleme fırsatı bulduk. Geçmişten günümüze kadar birçok uygarlığa ev sahipliği yapan ilimizin önemli tarih ve kültür alanlarından birisi olan, Niğde Kalesi ve Çevresi, Koruma ve Yenileme projesiyle birlikte tarihi dokunun bozulmadan özgün ve yerel mimarisiyle, turizm açısından bir cazibe merkezi olmasına ve şehrin ticari hayatının canlanmasına katkı sağlayacaktır. Ayrıca Kale ve Çevresi gibi önemli; memleketimizin gelişimine ve ekonomisine büyük katkıları olacak olan hızlı tren projesi, çok amaçlı sosyal kültürel mekanların yapılması, Eski Valilik alanında düşünülen meydan düzenlenmesinde trafiği rahatlatması açısından kapalı otopark planlanması, ilimizin önemli ihtiyaçları açısından en önemli sırayı almaktadır. İlimiz için yapılacak ve yapılması düşünülen doğru projelerin herkes tarafından desteklenmesinin gerektiğini, bu kapsamda, ilimiz açısından herkesin üzerine düşeni yapmasının faydalı olacağı, durulan yere göre yapılan eleştirilerin doğru olmadığı kanısındayız. Niğde Kale ve Çevresi Yenileme projesinin ilimiz için gerekli bir proje olduğunu ve doğru işlerde birlikte hareket etmenin memleketimiz için yararı ve gerekliğini belirtir, çok önemli böyle bir projenin hayata geçirilmesinde önemli çaba sarfeden Belediye Başkanımız Sn.Emrah ÖZDEMİR beye destek ve teşekkürlerimizi sunarız." 
Gökhan BULUŞ
Başkent Niğde Vakfı Başkanı

KALE ÇEVRESİ KORUMA VE YENİLEME PROJESİ NEDİR ? 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.