Hava Durumu

Baran'dan gündeme oturan ilk icraat açıklaması: Her şey mevzuata uygun

Niğde'nin Bor ilçesinde yeniden belediye başkanı olarak seçilen AK Partili Serkan Baran, geçtiğimiz gün Bor Belediyesi tarafından sökülen ve gündeme oturan kavşakla ilgili açıklama yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 05.04.2024 12:46
Haber Güncellenme Tarihi: 05.04.2024 12:46
Kaynak: Mustafa Altıner
https://www.medyahabersitesi.com
Baran'dan gündeme oturan ilk icraat açıklaması: Her şey mevzuata uygun

Yeniden Bor Belediye Başkanı olarak Serkan Baran, seçimden hemen sonra ilk icraat olarak rakibi MHP'li Sıtkı Erat'ın iş yerinin önünü kazdırmış, ortaya çıkan görüntülerden sonra kamuoyunda ''Seçimden hemen sonra, bu neyin kini?'' gibi sorular, gündeme gelmişti. Olayla MHP Bor Belediye Başkan Adayı Sıtkı Erat, bir açıklama yaparak; ''‘’Her şey ortada, seçim biteli iki gün olmuş. Bugün bir bakıyorsunuz belediye çalışıyor. Maalesef kızımın eczanesinin önünü görüyorsunuz. Kamyonlar, kepçeler, dozerler çalışma yapıyoruz diyorlar, kazıyorlar. Her şey ortada. Burası yıllardır böyleydi. Ama arkadaşların kafasında bir plan var. Tesadüf olabilir mi bu? Ben tesadüf olmadığını biliyorum. Bu neyin kini? Bu neyin öcü bilmiyorum. Yakışıyor mu? Herkes kendine yakışanı yapar. Ben kamuoyunun takdirine bırakıyorum. Allah bildiği gibi yapsın.’’ ifadelerini kullanmıştı. 

Erat'ın açıklamaları sonrası Bor Belediye Başkanı Serkan Baran konuyla ilgili yaptığı açıklamada her şeyin mevzuata uygun olduğunu belirterek; "Son günlerde Bor Belediyemiz tarafından aslına uygun hale getirilen imar uygulamamız sebebiyle kamuoyunda bir takım yalan haberlerin yapıldığını gördük. Bahsi geçen bölgede yapılan çalışmanın imar onayı dönemin belediye başkanı Sıtkı Erat tarafından 2 Haziran 2017 tarihinde verilmiş ancak Erat Eczanesi menfaatine bu plan uygulanmamıştır. Konuyla ilgili resmi evraklar ve CİMER şikayeti elimizde bulunmaktadır. 5 Şubat 2024 tarihinde kurumumuza ibraz edilen CİMER şikayetinin seçim dönemine denk gelmesi sebebiyle, herhangi bir gerginliğe yol açmaması adına uygulama seçim sonrasına bırakılmıştır. Bizler yürüttüğümüz görev sebebiyle halkın ortak çıkarını gözetmekle, halkın ortak kullanım alanlarına yapılan tecavüzleri ortadan kaldırmakla mükellefiz. Kamuoyuna saygıyla sunulur." dedi. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.