Hava Durumu

Bakan Özer’den velileri sevindirecek haber!..

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, önümüzdeki eğitim - öğretim yılından itibaren kreşlerden para alınmayacağını açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 23.05.2023 13:08
Haber Güncellenme Tarihi: 23.05.2023 13:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.medyahabersitesi.com
Bakan Özer’den velileri sevindirecek haber!..

Okul öncesi eğitim ile ilgili açıklamalarda bulunan Özer, Türkiye'de okul öncesi eğitim sayısının 10 bine yaklaştığını dile getirerek, anaokulu oranının yüzde 99 seviyelerine çıktığını belirtti. 

Daha önce 2 bin anaokulunun olduğunu hatırlatan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, okullarda boş alanları okulöncesine çevrildiğini açıkladı.

 

Özer yaptığı açıklamaya şöyle devam etti; "Göreve geldiğim zaman 3 yaşındaki okullaşma oranı yüzde 9’du, 4 yaşındaki okullaşma yüzde 16’ydı, 5 yaşında yüzde 65’di. 2 bin 782 tane anaokulu vardı. 3 bin tane anaokulu yapmak için yola çıktık. Dört koldan gittik. Bir, yeni bina yaptık. Atıl binalarına bakın, onarımını gerçekleştirerek anaokuluna çevirdik. Üçüncüsü bizim sanat merkezleri akşama kadar boş duruyordu, orayı Kreş yaptık. Her okuldan boş olan kapasiteyi okulöncesine çevirdik. Dolayısıyla erişim de kolaylaştı. 1.5 yılda 6 bin 700 anaokulu yaptık. Toplam 9 bin 482 oldu. 3 yaş yüzde 21’e çıktı. 4 yaş yüzde 42’ye çıktı. 5 yaşta olayı bitirdik. Yüzde 65’ten yüzde 99.9’a çıktı.”

 

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından okulların güçlendirildiğini açıklayan Mahmut Özer, diğer yandan seneye kreşler için de önemli bir bilgi paylaştı. Çocuklarını kreşe gönderen aileleri sevindiren bir haber veren Bakan Özer; “İllerde valilikler kanalıyla her yıl kreşlerden para alınıyordu. 50 lira, 100 lira, tam gün eğitim devam ediyorsa 400 yüz, 500 yüz, bin lira alan devlet okulları vardır. Onların hepsini kaldırdık. Yani bir sonraki eğitim öğretim yılında okulöncesi eğitimde hiçbir ücret alınmayacak.” dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.