Hava Durumu

Bakan Gönen'den Analiz Niğde'ye övgü dolu sözler 

Devlet Eski Bakanı Akın Gönen, Analiz Niğde programını övgü dolu sözlerle takip ettiğini belirtirken, programda konu olan sorunların bir an önce çözüme kavuşturulması gerektiğini belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 05.09.2022 11:15
Haber Güncellenme Tarihi: 05.09.2022 14:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.medyahabersitesi.com
Bakan Gönen'den Analiz Niğde'ye övgü dolu sözler 

Yayın hayatına başladığı günden bu yana Niğde gündemine ışık tutan Analiz Niğde, son programıyla yine gündem oldu. Duayen gazeteciler Şerife Türkeş ve Kazım Karakaya'nın yorumlarıyla sekizinci bölümü yayınlanan 'Analiz Niğde' hakkında açıklamalarda bulunan Devlet Eski Bakanı Akın Gönen, programın yapımında emeği geçenlere teşekkür ederken, yöneticilerin ilimize sahip çıkmalarını istedi. 


"KAYSERİ ÜRETİME DÖNÜK YATIRIM YAPIYOR" 
Programda konu olan yatırımlara değinen Gönen şunları söyledi; "Kayseri örneği veriyorsunuz ancak bu örneğin biz tam tersini yapıyoruz. Kayseri öncelikle hava,kara ve demiryolu ulaşım problemi olan temel ulaşım problemini yıllarca önce çözmüş. Biz hala bu problemin önemini kavramış değiliz. İlin ekonomik iskeletinin başı hala hava ulaşımının öneminin ve rekabet yarışındaki gücünün farkında degil. Hızlı tren hayal bile edilemeyecek durumdayız.
Kayseri hep üretime dönük alanlarda yatırım yapıyor büyüyor,biz ise eski binaları yıkıp yeni hizmet binaları yapma politikasındayız. Vilayet binasını yık yenisini yap, stadyumu yık yenisini yap vs.
Kayseri son yirmi yılda bu dönemde ekonomik açıdan hızlı büyüyen ülkemizin dört ilinden biri. Kayseri model olacaksa önce hava ulaşımında rekabet eşitligini sağlama ilk hedef olmasını ekonomi ilmi emrediyor. İkincisi olay ve yatırımlarda ekonomik büyüme esas alınacak ölü ve ekonomik olmayanlar ikinci plana atılacak."


"ÖDENEK OLMADAN MÜMKÜN DEĞİL" 
Analiz Niğde programı ile yeniden gündeme gelen Bor Sağlık Bilimleri Fakültesi projesinin, devlet bütçesinden ödenek alınmadığı takdirde tamamlanmasının mümkün olmadığını belirten Gönen şunları söyledi; 
"Bor Sağlık Bilimleri Fakültesi devlet bütçesinden ödenek alınmadığı takdirde tamamlanması mümkün değildir. Öncelikle projelendirilip keşfi yapılıp ödenek talebi şarttır. Beş yıl önce yapılacagı ilgililerce duyurulan bu çok önemli yatırımda zaten bu işlemler sanırım tamamlanmıştır ve üniversite bütçesinde bu konuda ödenekte vardır sanırım. Bu konuda ilimiz yetkili ve etkililerinin üniversitemiz yetkililerine ödenek temininde destekleri zaruridir. Çünkü bu iş için ciddi ödeneğe ihtiyaç vardır. Açıyoruz demekle yatırım gelmez önce yatırım için proje ve yeterli ödenegin temini şarttır." 


"PROGRAM ÇOK ÖNEMLİ KONUYU GÜNDEME TAŞIDI" 
Analiz Niğde programının gündeme taşıdığı sorunların çözüme kavuşturulması gerektiğine değinen Gönen; "Programınız daha önce de olduğu gibi çok önemli bir konuyu gündeme taşımıştır kutlarım. Ancak hizmet ve yatırımların gerçekleşmesi için öncelikle o hizmetin ilgililece sahiplenilip yapılacak resmi işlerin takibi ve yatırımın ödeneğinin temini şarttır. Sözle yatırım kendiliginden gelmez. Kalbi başarı dileklerimle yayınınızı dikkatle izlemeye devam edecegim sayın Türkeş." ifadelerini kullandı. 

1 Eylül 2022 tarihinde yayınlanan Analiz Niğde programımızı aşağıdan izleyebilirsiniz.. 


 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.