Hava Durumu

Bağ evlerine dadandılar, kapıları söküp camları kırdılar !.

Çifteköy Köyü ile Ünlüyaka (Muradiye) Köyleri arasında bulunan ve köy merkezlerine yaklaşık 2 kilometre mesafede bulunan bağ evlerine dadanan hırsızlar, köy ahalisini canından bezdirdi. 

Haber Giriş Tarihi: 26.12.2022 12:28
Haber Güncellenme Tarihi: 26.12.2022 12:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.medyahabersitesi.com
Bağ evlerine dadandılar, kapıları söküp camları kırdılar !.

KAPILARI SÖKÜP, BAĞ EVLERİNİ TALAN EDİYORLAR 
Ulukışla İlçesine bağlı Çifteköy ile Muradı Köyü olarak da bilinen Ünlüyaka Köylerinde hırsızlık şoku yaşanıyor. Toplamda yaklaşık 100 bin liralık maddi zararlarının bulunduğunu belirten köylüler yetkililerden yardım istiyorlar.
1 HAFTADA 16 BAĞ EVİ SOYULDU 
Bir haftadır aralıklarla devam eden hırsızlık olaylarında 16 bağ evi hırsızlar tarafından talan edildi. Kapı ve pencereleri kırılan köy evlerinde oluşan maddi hasarın yanı sıra çalınan eşyalar da pes dedirtti. Hızar moturundan, mutfak eşyasına, mutfak tüpünden, televizyona, kazma kürekten, litrelerce pekmezin bulunduğu yiyecek içeceğe kadar birçok materyal çalındı. 
"CANIMIZDAN BEZDİK" 
Köylülerin isyan ettiği hırsızlık vakaları gece saatlerinde yapılıyor. İsmini vermek istemeyen köy sakini, "Geceleri hırsızlık yapıldığını biliyoruz, ancak kendi imkanlarımızla da bir şey yapamıyoruz. Adamlar silahlı mı, cani mi bilmiyoruz, canımızdan bezdik. Bir an önce önlem alınmasını istiyoruz, malımızı geçtik canımız tehlikede" diyerek konuştu. 
"MEYDAN OKUYORLAR" 
Jandarma ekiplerine bilgi verip şikayetçi olduklarını belirten köy sakinleri, "Jandarma olay yerine intikal ettiğinde adamlar kaçmış oluyor, öylesine pervasızlar ki hemen hemen her gün geliyorlar. Havaya ateş açıp adeta meydan okuyorlar. Devletimizden yardım istiyoruz" dediler. 

Köylüler tarafından paylaşılan fotograflarda pencere ve kapıların yerinden söküldüğü görülüyor. 

Haber Murat Karakaya 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.