Hava Durumu

Atatürk'süz 84 yıl geride kaldı !..

Türkiye Cumhuriyeti'nin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 84. yılı dolayısıyla tüm yurtta olduğu gibi Niğde'de de etkinlikler düzenlendi.

Haber Giriş Tarihi: 10.11.2022 10:30
Haber Güncellenme Tarihi: 10.11.2022 10:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.medyahabersitesi.com
Atatürk'süz 84 yıl geride kaldı !..

TÖRENİN ARDINDAN RESİM SERGİSİ AÇILDI 

Atatürk'ün vefatının 84. yılında saat 09.05'te Niğde Merkez Cumhuriyet Meydanında düzenlenen anma töreninde kurum, kuruluş ve siyasi parti temsilcileri Atatürk Anıtına çelenk bıraktı. 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından, saat 10.00'da Niğde Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans Salonunda; Atatürk konulu resim sergisi açıldı. 

Konferans salonunda Cumhuriyet Okulu öğrenci ve öğretmenleri tarafından koro halinde İstiklal Marşı okundu. Günün anlam ve önemine binaen okul öğrencileri tarafından şiir okundu. 

Etkinliğe Niğde Valisi Mustafa Koç, Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, NÖHÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu, Niğde İl Emniyet Müdürü Adnan Özdemir, Niğde İl Jandarma Komutanı Albay Nihat Özkök, çok sayıda kurum müdürü, Cumhuriyet Okulu öğretmen ve öğrencileri ile çok sayıda vatandaş katıldı. 

ATATÜRK'ÜN VEFATININ 84. YILI

10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü, 10 Kasım 1938 günü saat 09.05'te yaşamını yitiren, Türkiye'nin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk anısına her yıl yapılıyor. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.