Hava Durumu

"Asıl engel sevgisizliktir" !..

Yeniden Refah Partisi Niğde İl Başkanı Ali Selman Işık, Dünya Engelliler Günü nedeniyle basın açıklaması yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 03.12.2022 15:47
Haber Güncellenme Tarihi: 03.12.2022 15:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.medyahabersitesi.com
"Asıl engel sevgisizliktir" !..

Yeniden Refah Partisi Niğde İl Başkanı Işık; "Engel; eksiği fazla görmek , yüreğinde sevgi olmamak, diliyle kalp kırmak , işitip duymamak , zihninde ön yargılardan kurtulamamaktır" dedi ve açıklamalarına şu şekilde devam etti; 


“Dünya Engelliler Günü, Birleşmiş Milletler tarafından 1992 yılından bu yana 3 Aralık’ta uluslararası bir farkındalık günü olarak kutlanır. Sosyal, kültürel ve çalışma hayatımızı hep birlikte engelsiz yaşamak için farkındalığımızı arttırmalıyız. Yeniden Refah Partisi olarak bu farkındalığı artırmak için Dünyanın altıncı Türkiye nin birinci en büyük Engelsiz Yaşam (12. EYAF EXPO 2022) fuarındayız. 
Her seferinde üzerinde hassasiyetle durduğumuz Engelli istihdamını bir kez daha hatırlatmak istiyorum. 2020 yılında atama yapmayıp, 2021 yılında 1.961 memur atamasının yapılması, 2022 de ise 2.927 atama yapılması mevcut iktidarın engelli politikaları üzerine sınıfta kaldığının açık bir göstergesidir. Oysaki rakamlar hiç de gözüktüğü gibi değildir. Kamuda yarım kalan engelli kadroları acilen 8 bin engelli personeli atamasının yapılması gerekmektedir. Ayrıca kamu da ortopedik engelli, görme engelli ve işitme engelli olan vatandaşlarımızın yardımcı hizmetler sınıfında istihdam edilmelerinden doğan problemler Yardımcı Hizmetler de değil Genel İdari Hizmetler sınıfında istihdam edilerek çözülmelidir.
*Aynı zamanda yasalar ile sabitlenip sürekli zorunluluk süresi her sene uzatılan, engelli vatandaşlarımızın kamusal yaşamın her alanında tam ve bağımsız kişiler olarak hayatını devam ettirebilmesi için iş yerleri, okullar, alışveriş merkezleri, kamu kurumları, ibadethaneler ve konutlar engellilere uygun hale getirilmelidir.
*Engellileri topluma kazandırmak amacıyla çalışan, ama yer ve mekan sıkıntısı çeken derneklere mekan tahsis edilerek, dernekler aracılığı ile, engellilere yapılacak hizmetlerle, engellilerin de toplum hayatına katılımları ve belediye hizmetlerinden yararlanmalarının önü açılmalıdır. Belediyelerde engelli meclis üyesinin olması alınan kararların engellilere uygun olup olmadığı tespit edebilmesi açısından önem arz etmektedir.
*Acilen rehabilitasyon merkezlerinin durumu gözden geçirilmeli ve son günlerde yaşanan aksaklıklar giderilmelidir.
*Yeniden Refah Partisi Engelli Koordinasyon birimimizin hazırlamış olduğu projelerin hayata geçirilmeye çalışılmasından dolayı memnuniyet duyuyoruz. Bu da bizim doğru yolda olduğumuzu ve gerçekten sorunları bizim çözeceğimizin açık ispatıdır. Bazı siyasiler gibi engellilere yaklaşım açımız oy alma değil, engellilerin derdi bizim de derdimizdir düsturu üzerinedir.
*Yeniden Refah Partimizin iktidarında Engelli vatandaşlarımızın yüzü gülecek. 3 Aralık Dünya Engelliler günü münasebetiyle tüm Engelli vatandaşlarımızın Engelliler haftalarını kutluyor, saygı, sevgi ve muhabbetle selamlıyorum." 
ALİ SELMAN IŞIK 
Yeniden Refah Partisi NİĞDE İl Başkanı

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.