Hava Durumu

Asgari ücrete ara zam için ikinci toplantı bugün gerçekleştirilecek

Asgari Ücret Tespit Komisyonu saat 10.00'da ikinci toplantısını gerçekleştirecek. Toplantıda taraflar ara zam rakamına dair pazarlık yapacak.

Haber Giriş Tarihi: 19.06.2023 10:07
Haber Güncellenme Tarihi: 19.06.2023 10:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.medyahabersitesi.com
Asgari ücrete ara zam için ikinci toplantı bugün gerçekleştirilecek

Dolaylı olarak toplumun tamamını, doğrudan ise 7 milyon kişiyi ilgilendiren yeni asgari ücrette ara zam toplantıları devam ediyor. Temmuz ayında yapılacak olan zammın oranı merak konusu olurken, Asgari Ücret Tespit Komisyonu çalışmalarına başladı. İlk toplantısını 13 Haziran'da gerçekleştiren komisyon, ilk toplantıdan sonuç alamadığı için ikinci toplantısını bugün saat 10.00'da gerçekleştirecek. Rakam konuşulmayan ilk toplantının ardından bu kez işçi kesimi zam oranına ilişkin taleplerini iletecek. Komisyon, tüketici fiyat endekslerini ve geçinme endekslerini dikkate alacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın saha çalışmaları değerlendirilecek. İşçi ve işveren sendikasının çalışmaları da ele alınacak.

Bir önceki Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in asgari ücreti 500 dolar seviyesine çıkaracağız açıklaması, kurun yükselmesi nedeni ile rafa kalktı. Kulislerde konuşulanlara göre ise asgari ücrete yüzde 30’luk bir zam yapılacak. Eğer yüzde 30 oranın bir zam yapılırsa yeni asgari ücret 11 bin 50 lira olacak. Mevcut asgari ücret ise 8 bin 506 lira.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.