Hava Durumu

Asgari ücret toplantısı sona erdi!..

Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun ikinci toplantısı sona erdi. Toplantı sonrası açıklamalarda bulunan Türk-İş Genel Mali Sekreteri Ramazan Ağar; “Rakam belli olmadı, bu hafta 3. kez bir araya geleceğiz. Bayram öncesi sonuçlanmasını bekliyoruz.” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 19.06.2023 12:59
Haber Güncellenme Tarihi: 19.06.2023 12:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.medyahabersitesi.com
Asgari ücret toplantısı sona erdi!..

Milyonlarca çalışanı ilgilendiren asgari ücrette ara zammın belirlenmesi için ikinci toplantıda sona erdi. Toplantı sonrası açıklamalarda bulunan Türk-İş Genel Mali Sekreteri Ramazan Ağar, şunları söyledi: "Uzun uzun görüşmeler yaptık. Çalışma hayatı ile ilgili görüşmeleri sunduk. Rakam olarak bir yere gelinmedi. Bu hafta içerisinde üçüncü defa komisyon olarak bir araya geleceğiz. Komisyonda bir karara vardıktan sonra Cumhurbaşkanımız açıklama yapar diye düşünüyorum. Bayramdan önce rakam konusunda bir karar verilir diye düşünüyorum.

Şu anda 500 dolar karşılığı rakamını o dönem bakanımız söylemişti. Türk parası olarak görüşüyoruz, dolar üzerinden pazarlık yapmıyoruz. Günün şartlarına göre, insanların alım gücünün artmasını istiyoruz. 500 dolar üzerinden değil, günün şartlarına göre pazarlık yapılacak. Bu hafta inşallah bunu sonuçlandıracağız." dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.