Hava Durumu

Asayiş şube, hırsızlığa ve hırsızlara geçit vermedi !.

Niğde Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan çalışmalarda çok sayıda yasa dışı faaliyete yönelik veriler paylaşıldı.

Haber Giriş Tarihi: 04.04.2023 16:51
Haber Güncellenme Tarihi: 04.04.2023 16:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.medyahabersitesi.com
Asayiş şube, hırsızlığa ve hırsızlara geçit vermedi !.

Mal varlığına karşı işlenen suçlarla mücadele kapsamında ilimiz merkezinde çeşitli tarihlerde meydana gelen hırsızlık olayları ile ilgili Niğde Asayiş Şube Müdürlüğünce yapılan titiz çalışmalarda;
•    6 (Altı ) ayrı Evden Hırsızlık olayı ile ilgili olarak olayları gerçekleştirdiği tespit edilen 7 (yedi) şüpheli şahıs yakalanmış, bu şahıslardan biri çıkarıldığı Adli Makamlarca tutuklanmış, diğer 6 (Altı) şahıs hakkında gerekli işlemler yapılmış olup, suça konu malzemeler sahiplerine teslim edilmiştir. 
•    4 (Dört) ayrı Açıktan Hırsızlık olayı ile ilgili olarak olayları gerçekleştirdiği tespit edilen 5 (Beş) şüpheli şahıs yakalanmış, bu şahıslardan ikisi çıkarıldığı Adli Makamlarca tutuklanmış, diğer 3 (Üç) şahıs hakkında gerekli işlemler yapılmış olup, suça konu malzemeler sahiplerine teslim edilmiştir
•    3 (Üç) ayrı Suç Eşyasının Satın Alınması veya Kabul Edilmesi olayı ile ilgili olarak olayları gerçekleştirdiği tespit edilen 3 (Üç) şüpheli şahıs hakkında gerekli işlemler yapılmış, bu şahıslardan birinin Trafik Güvenliğini Tehlikeye Düşürmek Suçundan aranma kaydı olduğu tespit edilmiş ve ilgili birime teslim edilmiştir. Suça konu dört tekerlekli seyyar araç sahibine teslim edilmiştir
•    2 (İki) ayrı Motosiklet Hırsızlığı olayı ile ilgili olarak olayı gerçekleştirdiği tespit edilen bir şüpheli şahıs yakalanarak hakkında gerekli işlemler yapılmış olup, suça konu iki motosiklet sahiplerine teslim edilmiştir.
•    Bisiklet ve Elektrikli Bisiklet Hırsızlığı olayı ile ilgili olarak olayı gerçekleştirdikleri tespit edilen 2 (iki) şüpheli şahıs yakalanmış, çıkarıldıkları Adli Makamlarca tutuklanmışlardır. Suça konu elektrikli bisiklet sahibine teslim edilmiştir.
•    Uyuşturucu ve Uyarıcı Madde Kullanmak ve Hırsızlık Suçlarıyla ilgili aranma kaydı olduğu tespit edilen bir şüpheli şahıs yakalanarak ilgili birime teslim edilmiştir.  
•    Nevşehir İlinden çalıntı kaydı girilen bir araç bulunarak sahibine teslim edilmiştir.
•    Adet Gereği Açıkta Bırakılmış Eşya Hakkında Hırsızlık Suçuyla ilgili aranma kaydı olduğu tespit edilen bir şüpheli şahıs yakalanarak ilgili birime teslim edilmiştir. 
•    İşyerinden Hırsızlık olayı ile ilgili suça konu eşyalar bulunarak sahibine teslim edilmiştir.

Niğde Valiliği tarafından paylaşılan basın metninde; "İlimiz genelinde vatandaşların can ve mal güvenliğinin sağlanması konusunda tedbirlerimiz ve meydana gelen olayların aydınlatılması ve faillerin yakalanmasına yönelik çalışmalarımız hassasiyetle sürdürülmektedir." ifadeleri kullanıldı. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.