Hava Durumu

"Analiz Niğde" ikinci bölümüyle büyük beğeni topladı. 

Eski Devlet Bakanı Akın Gönen, Analiz Niğde programında masaya yatırılan konuların ilin kalkınması adına yol gösterici olduğunu belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 17.06.2022 14:56
Haber Güncellenme Tarihi: 17.06.2022 14:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.medyahabersitesi.com
"Analiz Niğde" ikinci bölümüyle büyük beğeni topladı. 

Niğde'de Analiz Niğde programıyla dile getirilen sorunların yetkili birimlerce cevaplandırılması veya çözüme ulaştırılması gerektiğini ifade eden Gönen, Niğde'nin yatırım ortalamasının ancak üçte birini alabildiğini sözlerine ekledi.


Eski Devlet Bakanı Akın Gönen açıklamalarında şunları söyledi; 


"Programın ikincisini merakla izledim. Merakım geçen programda izlediğim konuların yetkili ve sorumlular tarafından nasıl cevaplanacağı ve aksamanın sebebini öğreneceğimdendi. 
Ancak  bu konuda programda bir açıklama  olmadığını gördüm. Programın amacı hizmet akışına katkı ve hız kazandırma ise bu programın başında bir önceki programda ortaya konan eleştirinin cevabını görmek ve aksaklığın giderilmesi konusunun cevabı veya cevapsızlığı olması programın etkinligi açısından çok önemlidir.Aksi tutum programın amacına ters düşer inancındayım" 


Gönen: Niğde yatırımların üçte birini alabiliyor 


Eski Devlet Bakanı Akın Gönen, ifadelerinin devamında şunları dile getirdi; 


"Karadeniz yöresine çok büyük yatırım yapıldıgı tespitinize resmi bir yayınla içtenlikle katılacağım. Ahiler kalkınma Ajansının 2014-2023 Bölge Planı 43 sahife bu konuda çok net bir bigi yer alıyor.
"...Türkiye genelinde 2008-2012 yılları arasında kişi başına 444 TL kamu yatırımı yapılmışken bu rakam...Aksaray da...Türkiye ortalamasına yakın...Niğde'de Türkiye ortalamasının yaklaşık üçte biri kadardır."  resmi kaydı vardır.


Yayınınız bu açıdan ilimizin hızla gelişimi açısından çok önemli tespitlere ve olumlu katkılara sebep oluyor. Kutlarım başarılarınızın devamını dilerim." 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.