Hava Durumu

Amas Bağları Sokak kaderine terk edildi!..

Niğde Merkez’e bağlı Efendibey Mahallesinde bulunan Amas Bağları Mevkiinde dört sokaktan 3'ünde yollar sıcak asfaltlıyken, bir sokakta yollar tamamen çukur ve yamalarla dolu.

Haber Giriş Tarihi: 10.08.2023 01:22
Haber Güncellenme Tarihi: 10.08.2023 01:22
Kaynak: Mustafa Altıner
https://www.medyahabersitesi.com
Amas Bağları Sokak kaderine terk edildi!..

(Haber - Mustafa Altıner) Niğde Merkez’e bağlı Efendibey Mahallesinde bulunan ve kentin nadir yeşil alanlarından birisi olan Amas Bağları Mevkiindeki Şehit Fazıl Doğruöz Sokak, Şimşek Sokak ve Çiftlik Bağları Sokağın yollarına baştan sona kadar sıcak asfalt dökülürken, Amas Bağları Sokak ne yazık ki çukur ve yamalarla kaplı yolları ile adeta kaderine terk edildi. Sıcak asfaltın Hurdacılar Bölgesi olarak bilinen yerden başlayarak, Aktaş Yenimahalleye kadar döküldüğü Şehit Fazıl Doğruöz Sokak ve Hacı Şerife Pelit Camii önünden başlayıp yine Aktaş Yenimahalle’ye kadar sıcak asfaltın döküldüğü Çiftlik Bağları Sokakta sıcak asfalt yer yer bazı kişilerin evlerinin önüne kadar uzanıyor.

Çiftlik Bağları Sokak

Amas Bağları Sokak

AMAS BAĞLARI SOKAKTA SICAK ASFALT YOK!

Çiftlik Bağları Sokaktan Aktaş Yenimahalle’ye kadar olan yollar tamamen sıcak asfalt ile kaplanırken, Amas Bağları Sokakta bulunan yollarda yama, çevresel faktörlere bağlı çukurlar ve bilinçsiz vatandaşlar tarafından sulama borularını geçirmek için kazılan çakıllı asfalttan başka bir şey yok. Yol üzerinde bazı çukurların 5 santimetre derinliğe ulaştığı Amas Bağları Sokakta tıpkı Şehit Fazıl Doğruöz Sokak, Şimşek Sokak ve Çiftlik Bağları Sokakta olduğu gibi neden sıcak asfalt uygulaması yapılmadığı vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. Niğde Belediyesi Özel Halk Otobüslerinin günde 7 kere geçtiği bu sokakların 3’ünde yollar adeta otoban gibiyken, Amas Bağları Sokakta ise yollar eski bir köy yolundan farksız.

Şehit Fazıl Doğruöz Sokak

Amas Bağları Sokak

VATANDAŞLARDAN ÇAĞRI: HİZMET BEKLİYORUZ

Amas Bağları Sokakta yaşayan bazı vatandaşlar modern ve konforlu ulaşım sağlayan yolların neden kendi sokaklarına yapılmadığını yetkililere sorarken, Amas Bağları Sokağın bu zamana kadar çeşitli altyapı hizmetlerinde kaderine terk edildiğini öne sürdüler. Sokakta bulunan yama ve çukurların trafik kazalarına davetiye çıkardığını da belirten sokak sakinleri, bozuk yolların aynı zamanda taşıtlarda maddi hasara yol açtığını da dile getirdiler.  

Şimşek Sokak

Amas Bağları Sokak

AMAS BAĞLARI SOKAK UNUTULDU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da sıklıkla dile getirdiği ‘Yol Medeniyettir’ sözünün ‘Medeniyetlerin Yaşatıldığı Şehir’ sloganına sahip olan Niğde'nin birçok bölgesinde ve en son Amas Bağları Sokakta karşılık bulamaması kafalarda soru işaretine neden olurken, Niğde'nin sayılı yeşil alanlardan birisi olan Amas Bağları Sokağın neden Kayaardı, Tepe Bağları ya da tıpkı Şehit Fazıl Doğruöz Sokak, Şimşek Sokak ve Çiftlik Bağları Sokak gibi sıcak asfalt ile donatılmadığı sokak sakinlerinin merak konusu haline geldi. Ayrıca Amas Bağları Sokakta bulunan çöplerin etrafa saçıldığı ve çöp konteynerlerinin neredeyse yolun ortasında durarak vatandaşların güvenli ulaşım hakkını tehdit ettiği, sokak sakinleri tarafından öne sürülen bir diğer iddia oldu. Nüfus yoğunluğu olarakta azımsanmayacak bir sayıya sahip olan Amas Bağları Sokağında yaşayan vatandaşlar, yollarının acilen sıcak asfalt ile kaplanmasını ve etrafa saçılan çöplerin temizlenmesini istiyor.

Amas Bağları Sokak

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.