Hava Durumu

AK Parti'den seçim sonrası açıklama!.. 'Niğde için ezberleri bozacağız'

14 Mayıs Pazar günü gerçekleşen Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi’nin ardından  Ak Parti Niğde İl Başkanı Nuri Ayduğan, Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, Ak Parti Niğde Milletvekili Prof. Dr. Cevahir Uzkurt, açıklamalarda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 16.05.2023 16:35
Haber Güncellenme Tarihi: 16.05.2023 17:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.medyahabersitesi.com
AK Parti'den seçim sonrası açıklama!.. 'Niğde için ezberleri bozacağız'

14 Mayıs Pazar günü gerçekleşen Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili genel seçimi’nin ardından  Ak Parti Niğde İl Başkanı Nuri Ayduğan, Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, Ak Parti Niğde Milletvekili Cevahir Uzkurt, Ak Parti Niğde İl Başkanlığı'nda basın açıklaması yaptı.

AK Parti Niğde İl Başkanı Nuri Ayduğan yaptığı açıklamada; “Birlik beraberlik içerisinde bir seçim yaşadık. İl Başkanları ile beraber bu süreci yürüttük. Niğde’de Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan yüzde 58 civarında oy almıştır. Ben Niğde halkına teşekkür ediyorum. Milletvekili seçilen arkadaşlarımıza da hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Halkımız Cumhurbaşkanlığı Seçimini de 2. Tura yani 28 Mayıs tarihine erteledi. Yapılacak olan seçimlerin her ilimize ayrı ayrı hayırlı olmasını diliyorum. Halkımıza inanıyoruz, güveniyoruz vermiş oldukları kararın başımızın üstünde yeri var. Sonuçta demokrasinin en güzel örneğini biz Niğdemiz’de yaşamış bulunuyoruz. 28 Mayısta yapılacak seçimlerde halkımız tekrardan bir irade kullanacaktır.”dedi.

Niğde için ezberleri bozmanın zamanı geldi diyen Ak Parti Niğde Milletvekili Prof. Dr. Cevahir Uzkurt konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “14 Mayıs seçimlerini geride bıraktık. Oy kullanan tercihini demokrasiden yana yapan bütün herkese şükranlarımı arz ediyorum. Çıkan sonuç dün olduğu gibi bu ülkenin geleceğine yön verecektir. Cumhurbaşkanımızın bu geleceğe yön vermesi adına milletimiz ciddi bir irade ortaya koymuştur. 14 Mayıs’a vatandaşımız virgül koymuştur. 28 Mayıs’ta da bu cümlenin sonuna nokta koyacaktır. Cümlenin nasıl tamamlanacağını da az çok sinyal vermiştir. Açık ara farkla Cumhurbaşkanımız ipi göğüslemiştir. Bunun içinde tüm vatandaşlarımıza şükranlarımı arz ediyorum. Niğde özelinde yürüttüğümüz seçim kampanyası bizim için mutluluk vericiydi. En ufak bir sıkıntı yaşamadan demokrasinin gerekenini Niğdeliler yaptı. Niğde için artık ezberleri bozmanın zamanı geldi. Artık siyasette de Niğde’ye yapılacak çok şeyin olduğunu söyleyebilirim. Geçmiş dönemde yaptıklarımızı katlayarak devam edeceğiz bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Bizim şuan hazırlığını yaptığımız süreci devam eden projelerimiz var. Hatta büyük bir endüstri bölgesinin Niğde’ye kurulmasından yaklaşık 60 bin istihdamı sağlayacak. Özellikle istihdama yönelik Organize Sanayi Bölgelerimiz var. Buranın süratle tamamlanması ve faaliyete geçmesi Niğde’de ki istihdamı arttırması dönük projelerimiz var bu projelere hız kazandıracağız. Seçim geride kaldı elbette ki vatandaşımızın her türlü tercihi başımızın üstüne. Ben yükümün ne kadar ağır olduğunu biliyorum. Niğde’ye yapılacak olan siyaseten işlerde de herkes sürece dahil olacak. Niğde için yapılan tüm projelerde siyasi düşüncesi ne olursa olsun herkes sürece dahil olacak.  Eğer böyle olursa biz huzurlu işler yapmış oluruz. Bizler Ak Parti’nin neferleri olarak hem Niğde’yi Meclis’te en güzel şekilde temsil edeceğiz hem de Niğde için yapılacak ne kadar şey varsa bunları da süratle ve en etkin bir şekilde yapmak için elimizden geleni yapacağız. Hatta şimdiden bile kolları sıvadık yapılacak olan projeler içinde gerekli adımları atmaya başladık. 28 Mayıs içinde an itibariyle sahaya inmiş bulunuyoruz. Meclis çoğunluğu olarak halkımız yetkiyi Cumhur İttifakına vermiştir. Cumhurbaşkanımızda bu ülkeyi emanet edilebilecek bir lider olarak belirlemiştir. Sadece yaklaşık yüzde 0.5’lik bir oranla baraj geçilememiştir. Ama halkımız ikinci turda gereğini yapacaktır diye ümit ediyorum.”

Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir ise 14 Mayıs’ta yapılan seçimden üstlerine düşen mesajı aldıklarını açıklayarak konuşmasında; “14 Mayıs seçimlerini geride bıraktık. Gerçekten bayram havasında şenlik havasında bir seçim oldu. Seçimin sert geçeceğine dair  seçim öncesinde algı yaratılmaya çalışıldı. Çok şükür tam bir şenlik havasında bir seçim oldu. Vatandaş hangi partiye gönül verirse versin sandık başındaki arkadaşlarımız kardeşlik içinde bu süreci tamamladı. Çok gurur duydum demokrasi anlamında Dünya’ya mesaj verdik. Seçilen tüm milletvekillerini tebrik ediyorum. Niğde’den Sayın Cumhurbaşkanımıza büyük bir destek çıktı. Sonuç olarak insanlar şunu söylediler Cumhurbaşkanımızı bu ülkenin başında görmek istiyoruz diye net bir şekilde ifade ettiler. Bugüne kadar yapılanların doğru olduğunu ve daha iyisin yapılmasını istediklerini açıkça belirttiler. 28 mayısta inşallah ülkemiz içinde en hayırlısını olmasını istiyoruz. Vatandaşın ne demek istediğini analiz edeceğiz. Yerel seçimlere de 10 ay var bizde bu süreçte üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz. Vatandaşın göstermiş olduğu doğrultuda bizde önümüzdeki 10 ayı en iyi şekilde değerlendireceğiz. Partizanlık yapmadan hizmetimize devam edeceğiz. 28 Mayıs’ın yine şenlik havasında ve kardeşlik içerisinde geçeceğini temenni ediyorum.” dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.