Hava Durumu

Ahi tezgahında pişen ruhlar fethi yolunu açtı !..

Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir Ahilik Haftası dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Haber Giriş Tarihi: 14.09.2022 15:20
Haber Güncellenme Tarihi: 14.09.2022 15:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.medyahabersitesi.com
Ahi tezgahında pişen ruhlar fethi yolunu açtı !..

Başkan Özdemir’den Ahilik Haftası Mesajı 


“Ahiliğin fütüvvet, yardımlaşma ve dayanışma gibi kurallarını kendine düstur edinen esnaf ve sanatkârlarımız, ihtiyaç sahiplerinin her zaman yanında olmuştur.” diyen Başkan Özdemir mesajında; 
“Ahilik kültürü Anadolu'yu aşkla mayalayan ve bizlere bu güzel vatanı emanet bırakan atalarımızın ruhunu yoğuran aşk teknelerinden birisidir. Ahi dergahlarında pişen ruhlar her alanda bizlere fetihlerin yolunu açmıştır. Osmanlı imparatorluğunun kurucusu Osman Gazi'nin yol göstericisi yine bir ahi şeyhi olan Şeyh Edebali’dir. 
Birlik beraberlik ve kardeşlik gibi nice değeri içerisinde barındıran, meslek etiğinin ve çalışma prensiplerinin temelini oluşturan Ahilik kavramı; aziz milletimize özgü önemli bir kültürel birikimdir. Ahilik kültürü iki sac ayağına dayanmaktadır. Bir taraftan sanat ve meslek yönüyle milletin iktisadi yapısını hazırlarken, ahlaki yönüyle de devlet yapısının temel taşlarını oturtmuştur.
Günümüzün modern iktisadi hayatını belirleyen ticaret ahlakı, müşteri memnuniyeti, kalite standartları olarak ifade edilen kavramların temeli Ahilik Teşkilatı çatısı altında oluşturulmuş ve asırlar önce bu topraklarda hayat bulmuştur.
Ahiliğin fütüvvet, yardımlaşma ve dayanışma gibi kurallarını kendine düstur edinen esnaf ve sanatkârlarımız, ihtiyaç sahiplerinin her zaman yanında olmuştur.
Biz Niğde Belediyesi olarak ahiliğin önemli şehirlerinden birisi olan Niğde'mizde bu ruhu yaşatmak için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Esnafımızı zor zamanlarında yalnız bırakmadık, pandemi döneminde esnaflarımıza yardım ettik. Yaptığımız yeni dükkanlarla esnafımızın yanında olduk ve bundan sonrada olmaya devam edeceğiz. Şehrimizde sevgiyi saygıyı şiar edinerek ortak aklı oluşturmaya kararlıyız. 
Tüm bu duygu ve düşüncelerle; emek ve alın terini, vatanseverlik duygularıyla birleştiren esnaf ve sanatkârlarımızın, Ahilik Haftasını kutluyor, bu vesileyle birlik ve beraberlik duygusunun büyüyerek devam etmesini yüce Allah'tan niyaz ediyorum.” ifadelerini kullandı. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.