Hava Durumu

AFAD 70 personel alacak

Kısaca AFAD olarak bilinen Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, sözlü sınavla 70 sözleşmeli personel alımı yapacağını duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 29.12.2022 09:41
Haber Güncellenme Tarihi: 29.12.2022 09:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.medyahabersitesi.com
AFAD 70 personel alacak

Başvurular 1-8 Şubat tarihleri arasında 

Bugün Resmi Gazete'de yayınlanan ilana göre; başvurular, 1-8 Şubat tarihleri arasında yapılacak.

Başvurular "https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr" adresi üzerinden yapılacak. Sözlü giriş sınavı 6-17 Mart tarihleri arasında AFAD Başkanlık binasında gerçekleştirilecek.

Aranan nitelikler ve başvuru şartlarına ilişkin bilgilere "www.afad.gov.tr" internet sitesinden ulaşılabilecek.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı veya kısa adıyla AFAD; 29 Mayıs 2009 tarih ve 5902 sayılı kanunun 17 Haziran 2009'da Resmî Gazete'de yayımlanmasıyla; İçişleri Bakanlığı Sivil Savunma Genel Müdürlüğü (SSGM) ve Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Afet İşleri Genel Müdürlüğü, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Genel Müdürlüğü (TAY) yerine kurulan afet ve acil durum yönetimi kurumudur. Kurum Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı'na bağlı olarak çalışmaktadır. Afet öncesi hazırlık ve zarar azaltma, afet esnasında yapılacak müdahale ve afet sonrasındaki iyileştirme çalışmalarının yönetim ve koordinasyonunu gerçekleştirmek, kurumun temel görev ve amacıdır. 

Her ilde valiye bağlı İl Afet ve Acil Durum Müdürlükleri bulunmakla beraber; 11 ilde bulunan Arama ve Kurtarma Birlik Müdürlükleri, bu kuruma bağlı olarak çalışmalarını sürdürmektedirler. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.