Hava Durumu

90 ülkeden 11 bin 500 arama kurtarma ekibi geldi

6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremlerin ardından dünyanın 90 ülkesinden 11 bin 500 kurtarma görevlisi geldi.

Haber Giriş Tarihi: 27.02.2023 10:27
Haber Güncellenme Tarihi: 27.02.2023 10:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.medyahabersitesi.com
90 ülkeden 11 bin 500 arama kurtarma ekibi geldi

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Adıyaman'da yaptığı açıklamalarda depremin ilk anından bu yana dünyanın birçok ülkesinden arama kurtarma ekibinin deprem bölgesine geldiğini açıkladı. Çavuşoğlu aynı zamanda ülkemize 125 bin çadır geldiğini belirtti. Katar'dan da 10 konteyner gelecek. 

Çavuşoğlu; 

"Koordinasyonda büyükelçilerimiz ve diplomatlarımızı görevlendirdik. Adana'da iki havaalanı olduğundan dolayı 2 büyükelçimizi diğer illerimize ise birer büyükelçimizi görevlendirdik. 90 ülkeden 11 bin 500 arama kurtarma ekibi geldi. Bu sabah itibari ile Gürcistan ve Özbekistan arama kurtarma ekipleri görevlerini tamamladı ve ülkelerine döndüler. Şu an ülkemizde iki ülke kaldı; Azerbaycan ve Filipinler. Dolayısı ile arama kurtarma ekiplerimiz sahada çalışmalarına devam ediyorlar. 27 ülkeden 30 sahra hastanesi gelmişti ve bunlardan 10'u döndü 20'si aktif şekilde devam ediyorlar. Tabii ki özellikle yurt dışından konteyner ile beraber kırsal kesimde çadır talepleri devam ediyor. Bu çadır ihtiyacının karşılanması için yurt dışından çadırların getirilmesi konusunda AFAD ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Bir taraftan yerinden bulma bir taraftan da kargo uçakları ile 125 binden fazla çadır gelmiş durumda, 42 bin civarında Türkiye'ye intikali konusunda planlamalar yapıldı. Konteyner yurt içinde her yerde üretimini yapıyoruz ama yurt dışından bulabildiğimiz konteynerleri ülkemize getiriyoruz. Katar'dan 10 bin civarında konteyner gelecek ve gemiler ile yola çıkmaya başladı. Süveyş Kanalı'na gemilerimiz ulaştı, birkaç gün içerisinde gemiler İskenderun'un limanına gelmiş olacak. 15 bin 725 konteyner gelmesi konusunda planlarımızı yaptık." ifadelerini kullandı. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.