Hava Durumu

81 ile gönderildi !..

İçişleri Bakanlığı'ndan Kurban Bayramı genelgesi.

Haber Giriş Tarihi: 05.07.2022 14:07
Haber Güncellenme Tarihi: 05.07.2022 14:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.medyahabersitesi.com
81 ile gönderildi !..

İçişleri Bakanlığı 9 günlük Kurban Bayramı tatili öncesi 81 İl Valiliğine, karayollarında alınacak trafik tedbirleri ile ilgili genelge gönderdi.

Genelgede, Kurban Bayramı tatili dolayısıyla karayollarında trafik denetimlerinin 07 Temmuz’da başlayacağı ve 18 Temmuz’a kadar devam edeceği belirtildi. 

TRAFİK EKİPLERİ GÖRÜNÜR OLACAK

Önlemler kapsamında trafikte emniyet kemeri kullanımının yaygınlaştırılması ve araç içinde emniyet kemeri kullanımının önemi vurgulanacak. Bayram tatili süresince emniyet ve jandarma trafik personeline trafiğin tanzimi ve denetimi dışında görev verilmeyecek.

Genel hizmet/asayiş birimlerinden trafik denetim ekiplerine takviye yapılacak. Trafik ekiplerinin özellikle kazaların yoğun olduğu sorumluluk güzergahlarında sürücüler üzerinde 'Algılanan Yakalanma Riski Duygusu'nun geliştirilmesi amacıyla görünür olmaları sağlanacak. Belirlenen güzergahlardaki ekip araçlarının tepe lambaları açık olacak, arkadaki araç sürücülerini rahatsız etmemesi için tepe lambalarının arka kısmında bulunan led grupları kapatılacak. 'Maket/Model Trafik Ekip Aracı' ve 'Maket/Model Trafik Personeli' temiz ve bakımlı olacak, araçların gece görünürlüğünün artırılması için tepe lambaları çalışır vaziyette bulundurulacak.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.