Hava Durumu

8 Avukat İstifa Etti !..

''Biz hukukun savunucuları avukatların iradelerine gölge düşürülmüştür'' diyen 8 Avukat Niğde Barosu’ndan istifa etti.

Haber Giriş Tarihi: 12.10.2022 17:41
Haber Güncellenme Tarihi: 12.10.2022 17:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.medyahabersitesi.com
8 Avukat İstifa Etti !..

Geçtiğimiz günlerde Olağan Genel Kurulu sonrasında seçimin şaibeli olduğu yönünde iddialar üzerine bazı avukatlar itirazda bulunmuştu. Bugün 8 avukat Niğde Barosu’ndan istifa etti.

Avukatlardan yapılan ortak açıklamada; “Aynı tarihte kesin olmayan sonuçlar ilan edilmiş ve 3 Ekim 2022 tarihi süresi içinde sayımın tekrar yapılması talebiyle Niğde Merkez İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı’na itirazlar sunulmuştur. İtirazı değerlendirmekle görevlendirilen hâkim; hukuka ve kanunlara açıkça aykırı olarak meslektaşlarımızın kendisine kanun metnini göstermesine ve ısrarına rağmen tekrar yapılacak sayım sırasında hazır bulunmak isteyen meslektaşlarımızın içeri girmesine izin vermemiş, kapalı kapılar arkasında meslektaşlarımız bulunmaksızın gizli sayım yapılmıştır. Sayın hâkimin anayasaya aykırı olarak yapmış olduğu sayım neticesinde Yönetim Kurulu Üyeliğine seçilen meslektaşlarımızdan bazılarının oy sayısı ve listede sıraları değişmiştir. Meslektaşlarımız tarafından YSK'ya yapılan itirazlarımız ise İlçe Seçim Kurulu'nun vermiş olduğu kararın kesin olmasından dolayı incelenmeksizin usulden reddedilmiştir. Bizler hukukun savunucuları olarak; kanunun emredici hükümlerini yok sayarak kendisini kanunun ve Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nın üzerinde gören hakimin iradesini ve seçim hakkında vermiş olduğu kesin kararı kabul etmiyoruz. 1136 sayılı Avukatlık Kanunu’nun seçimlerinin yapılması usulünü düzenleyen EK 3. Madde 11. Fıkrası açık bir şekilde oylamanın gizli sayımın açık yapılacağını düzenlenmişken, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nın 67. Maddesinin 2. Fıkrasında genel oy, açık sayım yapılması emredilmişken kanunu ve Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nı yok sayarak itiraz üzerine gizli sayımla karar veren hâkimin iradesini tanımıyoruz. 
Niğde Barosu Yönetim Kurulu Üyeliğine adaylık başvurusu yapan avukatlar olarak, yüklendiğimiz görevleri bu görevin kutsallığına yakışır bir şekilde özen, doğruluk ve onur içinde yerine getirmek ve avukatlık unvanının gerektirdiği saygı ve güvene uygun biçimde davranmak maksadıyla bu yola çıkmışken  karşılaştığımız hukuksuzluğa karşı sessiz kalmak gibi bir seçeneğe sahip değiliz. Hukuka, ahlaka, mesleğin onuruna ve kurallarına uygun davranacağımıza namusumuz ve vicdanımız üzerine ettiğimiz yemini unutmadan mesleğimizi ifa etmeye devam etmek adına Niğde Barosu Yönetim Kurulu asil üyeliğine seçilen Av. Şiringül Avşar Erkılınç, Av. Emre Alakuş, Av. Ömer Özcan ve Niğde Barosu Yönetim Kurulu yedek üyeliğine seçilen Av. Gizem Ataman, Av. Ahmet Öztürk, Av. Hasan Hüseyin Arslan, Av. Neşet Çağdaş Özaltın, Av. Okan Keserbiçer olarak istifa dilekçelerimizi Niğde Baro Başkanlığına sunmuş bulunmaktayız. Adaleti sağlamakla ve hukuku uygulamakla mükellef olan hakim tarafından gizli sayım ile hukuk katledilmiş, biz hukukun savunucuları avukatların iradelerine gölge düşürülmüştür. Niğde Barosu mensuplarının aynı rahatsızlığı duyduğunu bilmekle Niğde Barosu Başkanlığı ve Baro Organlarının Seçimlerinin tekrar yapılması çağrısında bulunuyoruz” denildi.
 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.