Hava Durumu

6. Uluslararası Anadolu Tarım, Gıda, Çevre ve Biyoloji Kongresi düzenlendi !..

6. Uluslararası Anadolu Tarım, Gıda, Çevre ve Biyoloji Kongresi, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı İbrahim Yumaklı’nın katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Haber Giriş Tarihi: 20.10.2022 11:19
Haber Güncellenme Tarihi: 20.10.2022 11:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.medyahabersitesi.com
6. Uluslararası Anadolu Tarım, Gıda, Çevre ve Biyoloji Kongresi düzenlendi !..

NÖHÜ, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi ve Türk Tarım - Gıda Bilim ve Teknoloji Dergisi (TURJAF) öncülüğünde, Kütahya Belediyesi ev sahipliğinde, Turkish Science and Technology Publishing (TURSTEP) organizatörlüğünde, tarım, gıda, çevre ve biyoloji alanındaki gelişmeleri gündeme getirmek ve yeni iş birliklerine olanak sağlamak amacıyla 6. Uluslararası Anadolu Tarım, Gıda, Çevre ve Biyoloji Kongresi, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı İbrahim Yumaklı’nın katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Programın açılış konuşmalarından ilkini yapan NÖHÜ Ayhan Şahenk Tarımsal Araştırmalar Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü ve Kongre Koordinatör Başkanı Prof. Dr. Ahmet Şekeroğlu, sözlerine tarımın insanlık açısından önemini vurgulayarak başladı. Altıncısını düzenledikleri kongrenin uluslararası alanda büyük bir ilgi uyandırdığını ve kongreye gerek yüz yüze gerekse çevrim içi olarak katılımın çok yüksek olduğunu belirten Prof. Dr. Ahmet Şekeroğlu açıklamalarının sonunda, kongrenin düzenlenmesinde büyük emekleri olan tüm kongre paydaşlarına teşekkürlerini sundu.

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi öğretim üyesi ve Kongre Başkanı Prof. Dr. Hasan Eleroğlu da açıklamalarında, Türk Tarım – Gıda Bilim ve Teknoloji Dergisi (TURJAF) ve Turkish Sicence and Technology Publishing (TURSTEP)’in kurulduğu günden bu yana büyük bir ilerleme kaydettiğini, Türkiye’de bilimsel etkinliklere öncülük eden bir konuma geldiğini ifade etti. Bu bilimsel etkinliklerin organizasyonunda yer almaktan büyük bir mutluluk yaşadığını ifade eden Prof. Dr. Hasan Eleroğlu, kongrenin ülkemiz ve uluslararası camiada faydalı olacağına inandığını aktardı.

19 Mayıs Üniversitesi öğretim üyesi ve Türk Tarım – Gıda Bilim ve Teknoloji Dergisi (TURJAF) editörü Prof. Dr. Musa Sarıca ise açıklamalarında bu tarz bilimsel etkinliklerin çok önemli olduğunu belirterek TURJAF dergisinin yılda 12 sayı çıkardığını ve bilimsel anlamda önemli çalışmalara imza attığını söyledi. Prof. Dr. Musa Sarıca, ülkemiz tarımının daha ileri seviyelere taşınması için kritik öneme sahip olduğunu düşündüğü bazı düzenlenmeleri de Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Yumaklı’ya arz etti.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kazım Uysal da programdaki açıklamalarında, tarım, gıda, çevre ve biyoloji gibi birbiri ile yakından ilişkili konuları içeren böyle kapsamlı bir kongrenin düzenlenmesinin çok önemli olduğunu vurgulayarak dünyada var olan sorunların büyük bir kısmının insan kaynaklı olduğunu belirtti.  Prof. Dr. Kazım Uysal, bu sorunların çözümünün bu gibi bilimsel etkinliklere katkı sağlayan bilim insanlarından geçtiğini ve bu kongrede sunulacak olan bildirilerin bu konuda yol gösterici olacağını ifade etti. Bu kongrenin paydaşı olmaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Rektör Prof. Dr. Kazım Uysal, kongrede sunum yapacak olan tüm bilim insanlarına başarılar diledi.

Kongreye ev sahipliği yapan Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, kongrenin ev sahipliği yaptıkları ikinci uluslararası kongre olduğunu ifade ederek sözlerine başladı. Kütahya Belediyesi olarak uluslararası alanda öneme sahip bu tarz etkinliklere her zaman desteğe açık olduklarını belirten Prof. Dr. Alim Işık, kongrenin düzenlenmesinde emeği geçen tüm paydaşlara ve katılımcılara teşekkürlerini iletti.

Kütahya Valisi Ali Çelik ise Kütahya’nın uluslararası alanda önemli bilimsel etkinliklere ev sahipliği yapan bir şehir olduğunu, şehrin bu tarz etkinliklerle anılmasından duyduğu mutluluğu ifade ettiği konuşmasını Kütahya hakkında bilgiler vererek ve kongrenin Kütahya başta olmak üzere tüm ülkemize ve uluslararası camiaya hayırlı ve faydalı olması dileyerek sonlandırdı.

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı İbrahim Yumaklı ise programdaki açıklamalarına, ülkemiz tarımını ileri taşımak adına yapılması gereken düzenlemeler noktasında Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından titizlikle çalışıldığını ve üreticilere büyük destekler sağlandığını ifade ederek başladı. Tarım ve Orman Bakanlığının tamamlamış olduğu ve devam etmekte olan projeleri hakkında bilgiler veren Bakan Yardımcı İbrahim Yumaklı, bu tarz bilimsel etkinliklerin çıktılarının bakanlığın tarım alanında atacağı adımlara yol gösterici olacağını belirterek, kongrenin tüm katılımcılarına başarılar diledi.

Yoğun ilgi ile takip edilen kongre, programın düzenlenmesine katkı sağlayan ve emek verenlere plaket verilmesi ile son buldu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.