Hava Durumu

2023 seçimleri hangi tarihte yapılacak ?

Seçimlerin 18 Haziran 2023 tarihinde yapılması kararı alınırsa, seçim takvimi 24 Nisan 2023'te başlayacak.

Haber Giriş Tarihi: 24.12.2022 12:34
Haber Güncellenme Tarihi: 24.12.2022 12:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.medyahabersitesi.com
2023 seçimleri hangi tarihte yapılacak ?

SEÇİM TAKVİMİ 18 HAZİRAN'I İŞARET EDİYOR 

Milyonlarca vatandaşın oy kullanacağı seçimlerde cumhurbaşkanı ve milletvekilleri seçilecek. Seçimler yaklaşırken Cumhur İttifakı'nın adayı Recep Tayyip Erdoğan olurken, Millet İttifakı'nın adayı henüz belirlenmedi. 

PARTİLER İÇİN SON TARİH 29 NİSAN 

Partilerin göstereceği cumhurbaşkanı adayları için son başvuru tarihi 29 Nisan, 100 bin imza ile aday gösterme için son tarih 3 Mayıs olacak. Cumhurbaşkanlığı adaylarının kesinleşmesi tarihi ise 14 Mayıs.

Milletvekili listeleri 15 Mayıs'ta Yüksek Seçim Kurulu'na teslim edilecek.

Seçimlerde; 

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, DEVA Parti Genel Başkanı Ali Babacan, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Saadet Parti Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş gibi isimler ön plana çıkıyor. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.