Hava Durumu

2022 yılında 314 bin turist ağırladık !

Niğde'de Turizm Haftası dolayısıyla Niğde Müze Müdürlüğü'nde program düzenlendi. 

Haber Giriş Tarihi: 18.04.2023 10:13
Haber Güncellenme Tarihi: 20.02.2024 15:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.medyahabersitesi.com
2022 yılında 314 bin turist ağırladık !

Her yıl 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan "Turizm Haftası" etkinlikleri Niğde Müze Müdürlüğü toplantı salonunda yapıldı. Programa; Niğde Vali Yardımcısı Resul Özdemir, Niğde İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Tecimer, kurum amirleri, turizmciler ve öğrenciler katıldı.
Niğde İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Tecimer, Niğde’nin Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı EMİTT 2023’te Kültür Turları dalında en iyi destinasyon tanıtımı ödülü aldığını belirtti. 


Niğde Valisi Mustafa Koç'un istekleri doğrultusunda katılım sağladıkları EMİTT 2023'te aldıkları ödülün önemine değinen Niğde İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Tecimer şunları söyledi; 
"Ülkelerin gayrisafi milli gelirlerinin önemli bir kısmı turizm gelirinden oluşmaktadır. Ancak pandemi tüm dünyada olduğu gibi bizlerde de gerilemeye sebep oldu. Ancak bakanlık projeleri ile bunlar büyük oranda aşıldı. Öncelikle Güvenli Turizm Sertifika Uygulaması ile otellerde önlemler alınmış daha sonra kapalı olan hava trafiği açılmıştır. Bu da beklenen truzm gelirinin artmasına vesile olmuştur. Bakanlıkça hedeflenen turist sayına ulaşılmıştır. Ayrıca bütün tesisler Kültür ve Turizm Bakanlığı çatısı altında birleştirilmiştir.
Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı EMİTT 2023’te Kültür Turları dalında en iyi destinasyon tanıtımı ödülü aldığımızı da belirtmek isterim. Yorulduk ama bu belge bütün yorgunluğumuzu aldı diyebilirim."
2022 yılında 314 bin kişi ilimizi ziyaret etti
Açılış konuşmalarına devam edene Niğde İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Tecimer; 2022 yılında 314 bin turistin ilimizi ziyaret ettiğini belirterek hedeflenen orana ulaştıklarını söyledi. Tecimer; Niğde'nin 2023 yılının ilk üç ayında 70 bin turist ağırladığını dile getirdi. 
Açılış programının ardından ziyaretçilerce, ebru sanatı sergisi ve filografi sanatından oluşan sergi gezildi. 

Haber: Sevilay Arıkan

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.