Hava Durumu

2 bin 500 görevli ve gönüllü hizmet veriyor !.

Ülkemizde birçok yurtta olduğu gibi Niğde'de de KYK yurtları depremzedelere kapılarını açtı.

Haber Giriş Tarihi: 23.02.2023 12:13
Haber Güncellenme Tarihi: 23.02.2023 14:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.medyahabersitesi.com
2 bin 500 görevli ve gönüllü hizmet veriyor !.

2 bin 500 personel yardımcı oluyor 

23 Şubat 2023 itibariyle toplamda 4 binden fazla afetzedenin ağırlandığı ilimiz yurtlarında, bugün itibariyle 2 bin 776 misafir bulunuyor.
850'si Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü personeli olan, STK'lar ve gönüllülerle birlikte toplam 2 bin 500 personel depremzedelere yardımcı oluyor. 
KYK yurtlarında 3 öğün sıcak yemek ikram ediliyor, çamaşırhane, çocuk oyun salonu, kafeterya ve temizlik gibi hizmetler sağlanıyor. Gıda, kıyafet gibi temel ihtiyaç malzemeleri de kampüs içerisinde bulunan mağazadan sağlanabiliyor. 
 Ayrıca NÖHÜ bünyesinde psikolojik ve psikososyal destek de afetzedere yönelik veriliyor. 

Kampüs içerisinde bulunan Fadimana Halisdemir Yurdunda açılan kıyafet ve temizlik malzemelerinin bulunduğu mağaza

Gençlik ve Spor İl Müdürü İlker Ötgünlü emeği geçenlere teşekkür etti. İlk günden bu yana çalışmalara başladıklarını belirten Ötgünlü, ilk günden bu yana misafirlerin ihtiyaçlarını karşıladıklarını belirtti. 

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi içerisinde bulunan KYK yurtlarında açıklamalarda bulunan Gençlik ve Spor İl Müdürü İlker Ötgünlü şunları söyledi; 

"Maalesef ülkemizde üzücü bir deprem hadisesi ile tüm ülke olarak tüm vatandaş olarak etkilendik. 6 Şubat depremini ilk hissettiğimizde gençlik spor bakanlığımızın gerekli idarecileri ile ve sayın valimizin talimatları doğrultusunda 4.25'de tüm tesislerimizi açtık. 6 Şubat tarihinden beri bütün çalışmalarımız devam ediyor. İl müdürlüğü personellerimiz görevli arkadaşlarımız ve gönüllü arkadaşlarla  tüm kurumlarla ilimize gelen misafirlerimizi en güzel şekilde ağırlamaya çalışıyoruz. Bu sıkıntılı durumu hep bilrikte el ele vererek atlatacağımıza inanıyorum. Depremzede kardeşlerimize biz hizmet olarak ilimizde ilk günden itibaren ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Gece yakalandıkları için gerekli eşyalarını alamadan apar topar çıktıkları için gözlük vs ihtiyaçlarını sağlık müdürlüğü olarak karşılıyoruz. Kıyafet konusunda sivil toplum kuruluşunun ve vatandaşımızın deseği ile bir tuhafiye oluşturduk. Temel ihtiyaçları konusunda destek oluyoruz. Sabah, öğle ve akşam yemeği sıcak bir şekilde ikram ediliyor. İnşallah biz de elimizden geldiği kadarıyla burda yardım etmeye çalışıyoruz. Memnun bir şekilde onları kendi evlerine ve yurtlarına uğurlayabiliriz. Ben burdan ekip arkadaşlarıma STK'ya diğer kamu kurumlarına teşekür ederim." 

Depremzede çocuklar için açılan oyun salonu 

Yemekhanede 3 öğün yemek ikram ediliyor 

Yine yurtlarda bulunan çamaşırhane ile temizlik hizmeti veriliyor 

Haber Murat Karakaya 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.