Hava Durumu

18 Mart dünya tarihini de değiştirdi !.

CHP Niğde İl Başkanı Erhan Adem 18 Mart Çanakkale Zaferi yıldönümünde bir mesaj yayınladı.

Haber Giriş Tarihi: 17.03.2023 10:34
Haber Güncellenme Tarihi: 17.03.2023 10:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.medyahabersitesi.com
18 Mart dünya tarihini de değiştirdi !.

Cumhuriyet Halk Partisi Niğde İl Başkanı Erhan Adem yaptığı açıklamalarda şunlara değindi; 

"Kahraman Türk ordusunun Çanakkale Cephesi'nde verdiği mücadele yalnızca Türk tarihinin değil bütün dünya tarihinin akışını etkileyecek derecedeydi. Bu cephede alınan galibiyet dünya ülkelerinin güç dengelerini değiştirmiş ve yüce Türk milletinin belirleyici ve yönlendirici gücünü bir kere daha gözler önüne sermiştir.
 İtilaf Devletleri'ne karşı 1915–1916 yılları arasında muhteşem bir azim ve mücadele ile kazandığımız 18 Mart Çanakkale Zaferi, Dünya tarihinin en önemli savaşlarından biri olup, ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün askerlerine "Ben size taarruzu emretmiyorum, ölmeyi emrediyorum." dediği zaferdir. 
Çanakkale Cephesi'nin Anadolu halkına verdiği azim, umut ve kararlılık Kurtuluş Savaşı'nın meşalesini de ateşlemiştir. Çanakkale, Türk ulusunun bağımsızlık ve hürriyeti söz konusu olduğunda ne denli kararlı ve kahraman olduğunu sonsuza dek anımsatacak bir "anıtcephe" dir. Çünkü Türk ordusu üstün muharebe taktiklerini, silah gücü bakımından çok üstün bir güce karşı ustalıkla kullanmıştır. Bununla beraber dünya harp tarihi, Çanakkale'de Türk askerinin insancıllığını savaş alanlarında bile yitirmediğine, düşmanına dahi merhamet gösterebildiğine şahit olmuştur.
Her siperde ayrı bir destan başlatan askerlerimiz, düşmana karşı verdiği onurlu mücadeleyi zaferle sonuçlandırdığında, dünya tarihinin zirve sayfalarına da "Çanakkale Geçilemez!" ilkesini bir daha silinmemek üzere yazdırmıştır.
Cumhuriyetimizin kurulmasında tarihi bir öneme sahip 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin108. yıldönümü dolayısıyla;  Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk ve şehitlerimizi minnetle anıyor, Saygıyla selamlıyorum."

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.