Hava Durumu

15. Ahilik Haftası başladı !..

Niğde’de 15. Ahilik Kültürü Haftası Kutlamaları başladı.

Haber Giriş Tarihi: 12.09.2022 17:23
Haber Güncellenme Tarihi: 12.09.2022 17:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.medyahabersitesi.com
15. Ahilik Haftası başladı !..

14 EYLÜL'DE NÖHÜ'DE ŞED KUŞATMA TÖRENİ YAPILACAK 

Kutlama etkinlikleri kapsamında Niğde Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (NESOB) Başkanı Alim Yeşil ve yönetim kurulu üyeleri, Cumhuriyet Meydanında Atatürk Anıtına çelenk sundu. NESOB Başkanı Yeşil ve beraberindeki heyet, Niğde Valisi Mustafa Koç ve Belediye Başkanı Emrah Özdemir’i ziyaret etti.

18 Eylül tarihine kadar devam edecek olan kutlama etkinlikleri kapsamında  “15. Ahilik Kültür ve Esnaf Bayramı” gerçekleştirilecek. 14 Eylül tarihinde Ömer Halisdemir Meydanı’nda düzenlenecek olan Esnaf Bayramı, saat 10:30’da saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayacak. Niğde Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği ( NESOB ) Başkanı Alim Yeşil’in yapacağı açılış konuşmasının ardından Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir ve Niğde Valisi Mustafa Koç, günün anlam ve önemini belirten konuşma yapacak.

Konuşmaların ardından Şed Kuşatma töreni ile devam edecek olan Esnaf Bayramı’nda, Yılın Ahisi’ne kaftan giydirilerek, yılın kalfa ve çırağına plaket verilecek. Ahi beratlarının verilmesinin ardından Esnaf Bayramı, Niğde Belediyesi Mehteran Takımı’nın gösterileriyle sürerken, katılımcılara Ahi pilavı ve tatlı ikramında bulunulacak.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.