Hava Durumu

14 Mart'ta deprem bekleniyor mu?

14 Mart’ta deprem olacak mı? 13 Mart’ta İzmir ve Malatya’da oluşan depremlerin ardından gözler 14 Mart’a çevrildi.

Haber Giriş Tarihi: 14.03.2023 17:48
Haber Güncellenme Tarihi: 14.03.2023 17:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.medyahabersitesi.com
14 Mart'ta deprem bekleniyor mu?

6 Şubat 2023’te Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin ardından, herkes diken üstünde dururken sosyal medya da sürekli çeşitli iddialar ortaya atılıyor. Diğer taraftan da deprem uzmanları, olası ihtimalleri açıklarken, vatandaş tedirgin bir şekilde gelen açıklamaları kulak ardı edemiyor.

14-15-16 MART'TA DEPREM OLACAK MI?

Deprem kahini olarak bilinen Frank Hoogerbeets'in açıklamaları da merak ediliyor. Frank Hoogerbeets 14-15-16 Mart tarihlerinde sosyal medya hesabı üzerinden bir açıklamada bulunmuştu. Yaptığı açıklamaya göre;  "Ay, Jüpiter'le yeni hizaya girdiğinden, son videoda açıklandığı gibi önümüzdeki iki gün içinde daha güçlü sismik aktivite meydana gelebilir. Ancak son dalgalanmalar 15-16 Mart için de önemli hale gelebilir."

Kahramanmaraş merkezli depremleri 3 gün önce sosyal medya hesabından bildiği ortaya çıkan "deprem kahini" lakaplı ünlü deprem uzmanı Frank Hoogerbeets, yeni bir açıklama daha yaptı. Mart ayının 3'ü veya 4'ünde Dünya, Merkür ve Satürn gezegenlerinin birbirine yaklaşacağını belirten Hoogerbeets, bunun dünyada bir depreme neden olabileceğini söyledi. Hoogerbeets, "Büyüklüğü 7 veya 8'in çok üzerinde bir sismik olay olabilir." ifadelerini kullandı.

Merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan, 6 Şubat'ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremleri 3 gün öncesinden bildiği ortaya çıkan Frank Hoogerbeets, tahminlerine bir yenisini daha ekledi. "Deprem kahini" lakaplı ünlü deprem uzmanı Hoogerbeets, mart ayının ilk haftasına dikkat çekerek yeni bir deprem olabileceğini iddia etti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.