Hava Durumu

11. Moleküler Teşhiste Başlangıç Kursu başladı !..

NÖHÜ ev sahipliğinde “11. Moleküler Teşhiste Başlangıç Kursu” başladı.

Haber Giriş Tarihi: 07.09.2022 10:57
Haber Güncellenme Tarihi: 07.09.2022 10:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.medyahabersitesi.com
11. Moleküler Teşhiste Başlangıç Kursu başladı !..

NÖHÜ Tıp Fakültesi ev sahipliğinde, Uluslararası Klinik Kimya ve Laboratuvar Tıbbı Federasyonu ile Türk Biyokimya Derneği ortaklığında “11. Moleküler Teşhiste Başlangıç Kursu” düzenlendi.

Kursun açılış programına Rektör Prof. Dr. Hasan Uslu, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Üner Kayabaş, davetliler ve çok sayıda kursiyer katıldı.

Kursun açılışında bir konuşma yapan Rektör Uslu, “Gelişmiş fiziki altyapısı, alanında uzman akademik kadrosu ile Tıp Fakültemiz hem Niğde ili için hem de bölge sağlık sistemi için kısa sürede kendisine önemli bir yer edinmiş kıymetli bir akademik kuruluştur. Bu kıymetli akademik birmimizin gelişimini artırarak sürdürebilmesi adına Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi yönetimi olarak elimizden gelen desteği sağlama gayreti içindeyiz” dedi.

Rektör  Uslu açıklamalarının devamında “Her yıl dünyanın farklı ülkelerinde gerçekleştirilen bu değerli kurs programı Ülkemizde ilk kez Üniversitemizde düzenleniyor. “11. Moleküler Teşhiste Başlangıç Kursu” kapsamında temel moleküler teknikler ve klinik uygulamaları, Uluslararası Klinik Kimya ve Laboratuvar Tıbbı Federasyonu çalışma grubu eğitmenleri tarafından katılımcılara anlatılacak ve bire bir uygulamalar yapılacak. Araştırma ve tıbbi uygulamada kullanılan moleküler teknikler ile ilgili bir bakış açısı oluşturmak, temel prensipleri ve kullanılan analiz yöntemlerini anlatmak ve veri analizi yapabilmeyi öğretmenin amaç olduğu bu kursun düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür eder başarılı bir kurs temenni ederim” ifadelerini kullandı.

Kurs açılış programı günün anısına çekilen hatıra fotoğrafının ardından sona erdi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.