Hava Durumu

1 yıl kullanılmayan telefonlar kapanacak !..

Bir yıl boyunca sinyal alınamayan cep telefonlarının, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından pasife alınmasına ilişkin teklif TBMM'den geçti.

Haber Giriş Tarihi: 01.12.2022 13:08
Haber Güncellenme Tarihi: 01.12.2022 13:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.medyahabersitesi.com
1 yıl kullanılmayan telefonlar kapanacak !..

AMAÇ IMEI KOPLAMAYI ENGELLEME 

Cep telefonlarının kaçak kullanımının engellenmesi için yüklenen ve telefon kimliği olarak da bilinen IMEI, zaman zaman başka telefonlara kopyalanabiliyor.

Halk arasında IMEI hırsızlığı olarak da bilinen yöntemle bazı kişiler, kaydı yapılmamış telefonlara başka cihazların IMEI numarasını kullanarak erişim sağlayabiliyor.

Türkiye'de son dönemde akıllı telefon pazarında önemli bir sorun haline gelen, IMEI bilgisi değiştirilmiş veya klonlanmış cihazlarla ilgili olarak yeni düzenleme Meclis'ten geçti.

1 yıl sinyal alınmayan telefonlar pasife alınacak

Meclis'ten geçerek yasalaşan teklife göre, 7 yıl olan elektronik haberleşme şebekelerinden hizmet almayan cihazların elektronik kimlik bilgilerinin pasife alınması süresi 1 yıla düşürüldü.

Son sinyal alınmasından itibaren, kesintisiz bir yıl boyunca sinyal alınmayan cep telefonlarının IMEI’leri, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından pasife alınacak.

Bu sayede, 1 yıldır kullanılmayan telefonların IMEI'leri, başka telefonlara kopyalanamayacak.

Pasife alınan telefonlar, son kullanıcının hattı takıldığında otomatik olarak yeniden aktif hale gelecek.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.