Hava Durumu

Nakit avans kullanımı ve kredili mevduat hesaplarında sınırlandırma olmayacak!.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) nakit avans için 15 bin tl sınırlama kararından sonra bugün kararı iptal ederek bankalara yeni talimat gönderdi.

Haber Giriş Tarihi: 19.05.2023 11:56
Haber Güncellenme Tarihi: 19.05.2023 11:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.medyahabersitesi.com
Nakit avans kullanımı ve kredili mevduat hesaplarında sınırlandırma olmayacak!.

TCBM’nın yaptığı açıklamada kredi kartından nakit avans kullanımı ve kredili mevduat hesabı kredilerinde hiçbir sınırlama uygulanmayacağı belirtildi.
Merkez Bankası dün öğleden sonra nakit avans için  15 bin lira sınırlaması olacağını bildimiş, bu karar vatandaşlar tarafından büyük tepki çekmişti.
Geri Adım Attı
Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın diğer bankalara gönderdiği talimatla kredi kartından nakit avans kullanımı ve kredili mevduat hesabı kredilerinde hiçbir sınırlama uygulanmayacağı belirtildi.
Menkul Kıymet Tesisine İlişkin Uygulama Talimatı'nda, nakit avans, kredili mevduat hesabı kredileri ve kuyum harcamalarının makroihtiyati tedbir uygulamalarından serbest tutulacağı söylendi.
Bankalara gönderilen yazıda, Başkanlık makamı talimatı kapsamında, bireysel kredi kartları aracılığıyla  yapılan kuyum harcamaları ve nakit çekimlerinin kredi türüne göre menkul kıymet tesisinden hariç tutulmasının uygun olacağı değerlendirildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.