Hava Durumu

MÜSİAD İzmir’de piyasalar ele alındı

MÜSİAD İzmir Şubesi, “Dost Meclisi” toplantısında “Finansal Piyasalar ve Halka Arzın Önemi” konusunu gündeme taşıdı.

Haber Giriş Tarihi: 16.06.2022 09:35
Haber Güncellenme Tarihi: 16.06.2022 09:35
Kaynak: İGF Haber
MÜSİAD İzmir’de piyasalar ele alındı

İZMİR (İGFA) - Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) İzmir Şubesi tarafından düzenlenen Dost Meclisi etkinliği Bilal Saygılı Camii ve Külliyesi Ertuğrul Gazi Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

“Finansal Piyasalar ve Halka Arzın Önemi” temasıyla düzenlenen konferansta Adnan Menderes Üniversitesi Nazilli İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf Kaderli misafir edildi. Programda finansmana erişim, halka arz, yatırım ve sermayenin önünü açabilecek, kaynak teminini teşvik edebilecek ekonomik enstrümanlar değerlendirildi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan MÜSİAD İzmir Başkan Yardımcısı Ahmet Türkyılmaz,  konuklara MÜSİAD hakkında bilgi verdi. Türkyılmaz, 12 binin üzerindeki üyesi ve 60 bine yakın firmasıyla MÜSİAD'ın güçlü bir STK olarak dünyada toplamda 165 noktada faaliyetlerini sürdürdüğünü söyledi. Türkiye ihracatının yüzde 20’sine imza attıklarını belirten Türkyılmaz, "MÜSİAD İzmir’de 340 üyemizle şehrimize ve ülkemize katkıda bulunuyoruz. İzmir ekonomisinin istihdamda yüzde 12’sine, ticaretinde de yüzde 15’ine hitap ediyoruz" dedi.

Türkiye’deki finans piyasası, halka arz ve VİOP başlıklarında MÜSİAD İzmir üyelerine sunum gerçekleştiren Prof. Dr. Yusuf Kaderli, piyasadaki temel finans araçlarıyla ilgili bilgiler vererek bilanço ve gelir-gider tablosu hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Konferansın akabinde MÜSİAD üyeleri ile soru-cevap yaptı. Toplantı, plaket takdiminin ardından toplu hatıra fotoğrafı çektirilmesi ile son buldu.

Kaynak: İGF Haber

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.