Hava Durumu

Emekli maaşlarına yeni düzenleme kapıda!..

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan emekli maaşlarına yeni düzenleme için talimatı verdi.

Haber Giriş Tarihi: 19.08.2023 13:23
Haber Güncellenme Tarihi: 19.08.2023 13:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.medyahabersitesi.com
Emekli maaşlarına yeni düzenleme kapıda!..

Temmuz ayında emekli aylıklarına yapılan yüzde 25 oranındaki zam kararı, emekliler arasında istenilen etkiyi yaratamamış ve büyük tepkiler toplamıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda, emekli maaşlarında iyileştirmeler olacağını, emeklilerin beklentilerinin göz ardı edilmeyeceğini, iyileştirmeler hususunda bakanlara gerekli talimatları verdiğini dile getirdi. 
Yapılması beklenen düzenlemeyle ilgili ilk açıklama Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’dan geldi. Işıkhan emekli maaşlarıyla ilgili çalışmalara başladıklarını belirterek, düzenleme için ekim ayını işaret etti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “"Emeklilerle ilgili Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarını aldık ve çalışmaya başladık. Bu zamana kadar ne emeklilerimizin ne de diğer vatandaşlarımızın taleplerine kayıtsız kalmadık, bundan sonra da kalmayız. Tüm imkanlarımızı hatta imkanları daha da zorlayarak gerekeni yapacağımızın bilinmesini özellikle belirtmek istiyorum.  Çok rahat olun, lütfen. Cumhurbaşkanımız talimat verdi bize. Çalışıyoruz. Söz verdik. Meclis açılır açılmaz, inşallah…" diyerek Meclis'in açılacağı ekim ayını işaret etti.
Seçim öncesi 5 bin 500 liradan 7 bin 500 liraya çıkan en düşük emekli maaşı Temmuz’da da kök aylıklara yüzde 25’lik zammın gelmesiyle 7 bin 500 lirada kaldı. Emeklilerin tepkilerinin ardından düzenleme için harekete geçen hükümetin, Ekim ayında Meclis'in açılmasıyla birlikte emekli maaşlarına zam yapması bekleniyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.