Hava Durumu

Soğuk günler yakın!..

Kavrucu yaz mevsinin ardından bu yıl kış mevsiminde dondurucu 'Vortex' soğukları geliyor!..

Haber Giriş Tarihi: 01.09.2023 14:29
Haber Güncellenme Tarihi: 01.09.2023 14:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.medyahabersitesi.com
Soğuk günler yakın!..

Takvimsel olarak, yaz mevsimi 24 gün sonra bitiyor. Temmuz ayındaki yüksek sıcaklıklar, kuzey yarım küreyi kasıp kavururken Türkiye'de de oldukça etkisini gösterdi. Özellikle sıcak havaların artmasından dolayı Akdeniz ülkeleri, orman yangınlarıyla da mücadelesini sürdürüyor. Sıcak havalar, Ağustos ayında da etkili olurken kış mevsimi için de olumsuz tahminler geldi. Meteoroloji uzmanları önümüzdeki kış için çok kuvvetli soğuk anlamına gelen 'Vortex' soğuklarının yaşanacağı öngörüsünde bulundu.

VORTEX SOĞUKLARI GELİYOR
Meteoroloji uzmanları tarafından yapılan açıklamada; "1980 ile 2022 arasındaki tüm el nino'lu kışları birleştirdiğimizde, Avrupa'nın normallerden sıcak, Türkiye'nin tamamının normallerinin soğuk olacağı görülüyor. Bu sene vortex için şartlar uygun.'' ifadelerine yer verildi.

VORTEX NEDİR?
 Vortex, dairesel veya kendi ekseni etrafında dönen hava akımına verilen addır. Atmosfer içindeki dairesel veya kendi ekseni etrafında dönen hava akımı olan Vortex, etkilediği noktalarda kısa sürede yoğun yağışlar ve kuvvetli fırtınalar oluşturmasıyla biliniyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.