Hava Durumu

Rus paralı asker grubu Wagner ile Rus ordusu karşı karşıya!..

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırılarında aktif bir şekilde rol üstlenen Rus paralı asker grubu Wagner ile Rus ordusunun yöneticileri arasında ipler gerildi.

Haber Giriş Tarihi: 24.06.2023 02:02
Haber Güncellenme Tarihi: 24.06.2023 02:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.medyahabersitesi.com
Rus paralı asker grubu Wagner ile Rus ordusu karşı karşıya!..

Rus paralı asker grubu Wagner Kurucusu Yevgeny Prigojin, Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu ve Genelkurmay Başkanı Valery Gerasimov'un Wanger ordusunu yok etme suçlamalarında bulunarak, "Binlerce Rus askerinin hayatını mahveden ve adamlarımızı yok edenler cezalandırılacak" diyerek Rus ordusuna karşı savaş açtı.


RUS PARALI ASKER GURUBU WANGER İLE RUSYA YÖNETİMİ ARASINDA TANSİYON YÜKSELDİ
Rus paralı asker gurubu Wagner'in kurucusu Yevgeny Prigojin, Rus ordusuna  karşı savaş açtı ve "Bütün vatanseverler sokağa çıksın, silah bulacağız" diyerek halka darbe çağrısı yaptı. 


Wagner'in kurucusu Yevgeny Prigojin yaptığı açıklamada; "Rus Silahlı Kuvvetleri, Wagner kamplarına füze saldırısı düzenledi. Çok sayıda yoldaşımız öldü, bu savaşa nasıl cevap vereceğimizi biz belirleyeceğiz .Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu ve Rusya Genelkurmay Başkanı Valery Gerasimov cezalandırılmalı. Ülkenin askeri liderliğinin getirdiği kötülük durdurulmalı. Askerlerin hayatlarını ihmal ediyorlar. Onlar adalet kelimesini unuttular, biz onu geri getireceğiz. Binlerce Rus askerinin hayatını mahveden ve adamlarımızı yok edenler cezalandırılacak. Bize karşı koymaya çalışan herkesi tehlike olarak değerlendirip yolumuz üzerindeki kontrol noktaları da dahil olmak üzere anında yok edeceğiz" ifadelerini kullandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.