Hava Durumu

Mısır Dışişleri Bakanı, 10 yıl sonra Türkiye'ye geliyor

Mısır Dışişleri Bakanı Sameh Shoukry, Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremler sonrasında taziyelerini iletmek üzere 10 yıl sonra ilk kez Türkiye'ye geleceğini duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 27.02.2023 11:01
Haber Güncellenme Tarihi: 27.02.2023 11:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.medyahabersitesi.com
Mısır Dışişleri Bakanı, 10 yıl sonra Türkiye'ye geliyor

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 7.7 ve 7.6'lık depremlerin ardından 11 ilimizi etkileyen büyük yıkımlara ve binlerce can kaybına neden oldu. Mısır Dışişleri Bakanı Sameh Shoukry, taziyelerini iletmek ve dayanışma sergilemek amacıyla Türkiye'ye geleceğini duyurdu.
Dışişleri Bakanlığından yapılan resmi açıklamada,"Mısır Dışişleri Bakanı Sameh Shoukry, Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremler sonrasında dayanışma sergilemek ve taziyelerini iletmek amacıyla 27 Şubat 2023 tarihinde ülkemizi ziyaret edecektir. Konuk Bakanın, Adana'yı ve Mısır'a ait bir yardım gemisinin varacağı Mersin Limanı'nı ziyaret etmesi ve Sayın Bakanımızla ikili bir görüşme gerçekleştirmesi öngörülmektedir" denildi.
10 yıl sonra ilk kez geliyor
Mısır Dışişleri Bakanı Sameh Shoukry'nin bu ziyareti, 10 yıl sonra ilk kez Türkiye'ye yapacağı ziyaret olma önemini taşıyor.
 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.